Úgy is lehet körgyűrűt építeni, hogy megzsaroljuk a kormányt

Temesvár polgármestere legalábbis így tesz, a kultfővárosi címre mutogatva.
Hirdetés

Ám a projekt miatt nem tűnik, hogy aggódna, holott lenne oka rá, hiszen bővebben ITT írtunk arról, hogy a 2021-ben Európa Kulturális Fővárosának választott Temesváron egyelőre sehogy sem állnak a gyakorlatba ültetésével. Konkrétan még el sem kezdődtek az ehhez szükséges infrastrukturális beruházások, és ezért a pályázatot menedzselő civilek a kormányt és a helyi önkormányzatot okolják. Azt róják fel nekik, hogy nem teljesítették vállalásaikat: nem utalták ki a beígért pénzt.

Nicolae Robu temesvári polgármestert úgy tűnik, más dolgok foglalkoztatják: pénteken ugyan a kultfőváros projekttel állt elő Bukarestnél, de nem arra ígért kormánypénzek kiutalását sürgette, hanem a város körgyűrűjét. Szerinte ennek a tervezett 2022 helyett egy évvel korábban, 2021-re el kellene készülnie, amikor a bánsági város lesz Európa Kulturális Fővárosa.

„Elutasítom, hogy valaki a kormányban ennyire lazán nézze a dolgokat, és 2022-ig körgyűrű nélkül hagyja Temesvárt. Főleg, hogy 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz, és Romániát fogja képviselni ebben a versenyben” – fogalmazott a Mediafax szerint pénteki sajtótájékoztatóján Robu.

Bár a terelőút kivitelezőjét még év elején kiválasztották, az egyik pályázó megóvta a tender eredményét és elsőfokon hiába adtak a kiíróknak igazat, újabb fellebbezés miatt másodfokon is el kell bírálni az ügyet. A projekt szerint a 26 kilométeres útszakasz elkészítése 124 millió euróba kerülne, ugyanis 12 híd és felüljáró is szerepel a tervben. Azonban csupán kétsávos lenne, ugyanis a projekt tíz évvel ezelőtt készült, amikor még nem számoltak a jelenlegi megnövekedett gépkocsiforgalommal.

Hirdetés