Dragnea szerint szó sincs arról, hogy szakítsanak az RMDSZ-szel, sőt

Tartósnak bizonyul ez a politikai szerelem.
Hirdetés
Továbbra is érvényben marad az RMDSZ-el kötött parlamenti együttműködés – nyugtatott meg mindenkit hétfőn Liviu Dragnea, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az Agerpres szerint. Ehhez képest Kelemen Hunor RMDSZ-elnök épp hétfőn megbeszélést folytatott Dragneával képviselőházi elnökkel, de nyilatkozata szerint a két politikai alakulat közti megállapodás nem került szóba. 
 
„A partnerségi megállapodást senki sem bontotta fel, tehát változatlan formában érvényben marad. Átadtam az RMDSZ képviselőinek a törvényhozási prioritásokról a végrehajtó bizottságban megszavazott listát, jövő héten pedig tárgyalunk majd a legfontosabb elfogadandó törvényekről, kezdve természetesen a nyugdíjtörvénnyel” – mondta Dragnea. 
 

Az RMDSZ és a kormánykoalíció közti parlamenti megállapodást nem egy alkalommal bírálták az erdélyi magyar politikai és civil szervezetek, Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke pedig többször is megjegyezte, az RMDSZ tévúton halad, amikor a posztkommunistának tekintett Szociáldemokrata Párttal és liberális koalíciós partnerével szövetkezik. Eckstein-Kovács Péter volt szenátor nemrég közölte: 28 év tagság után otthagyja az RMDSZ-t, nála a szövetség igazságügyi törvényekkel szembeni álláspontja miatt „telt be a pohár”, elege lett abból, hogy a szövetség összejátszik a PSD-vel. 

Az RMDSZ egyébként épp hétfőn összegezte az őszi parlamenti ülésszak prioritásait, erről részletesen itt lehet olvasni.  

Hirdetés