Autópálya épülhet az ország egyik legveszélyesebb útszakaszán

Brassó és Ploieşti között, öt éven belül. Hisszük, ha látjuk.
Hirdetés

Erős lehetett a kávé, amit a szerdai kormányülés előtt fogyasztottak a Dăncilă-kabinet tagjai, mert egy olyan fontos témával indították a gyűlést, amiről már évtizedekkel ezelőtt is késő lett volna beszélni. Az történt, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök bejelentette, a kormány elindítja a Brassó–Comarnic–Ploieşti közötti autópálya megépítésének a procedúráját.

Senkinek nem újdonság ebben az országban, hogy a DN1-es jelzésű országút ezen szakasza a legforgalmasabb, és egyben a legveszélyesebb az országban, a hegyek és üdülővárosok közt tekergő kétsávos úton képtelenség haladni, s ami a legszomorúbb: csak az idén 64 súlyos, 6 halálos áldozatot követelő baleset történt Brassó és Ploieşti között. Erről itt írtunk részletesebben. 

A miniszterelnök által frissen bejelentett menetrend szerint már az idén megkezdik az érdemi tárgyalásokat a befektetőkkel, 2019-ben már elkezdődhet a munka érdemi része, négy év múlva pedig el is készül a sztrádaszakasz. Persze, ha valami isteni csoda folytán végre sikerül betartani egy határidőt ebben az országban. A miniszterelnök szerint a munkálatok hozzávetőleg 1,36 milliárd euróba kerülnek majd. Jó reggelt és jó munkát kívánunk! 

Hirdetés