Hölgyek tőrvívását megörökítő képeslap
Szeptember 1.
szabot
2018. augusztus 28. kedd, 18:32
Vívók, iringálók, velocipédek nyomaira vezet el a Korzo szombati sétája.

Női velocipéd200 évvel ezelőtt grófi meghívásra egy olasz úriember, Gaetano Biasini érkezett Bécsből, hogy szerencsét próbáljon Kolozsváron, és megalapította a vívóiskolát, az első sportintézményt a városban – indul a Korzo Egyesület kedvcsinálója legújabb városismereti sétájukhoz.

Szombaton, szeptember elsején annak emlékét idézik fel, hogy a kolozsváriak szívesen próbáltak ki mindenféle sportot: biciklizést, csónakázást, korcsolyázást, úszást, teniszt. A vezetett sétán útba ejtik a sportlétesítmények és -egyesületek (egykori) helyszíneit, és elmesélik, miként vívtak, iringáltak és velocipédeztek a polgárok és nemesek egyaránt.

A sétára előzetesen be kell jelentkezni az office@korzo.org.ro e-mailcímre küldött üzenettel vagy a 0740040008-as, illetve a 0766636372-es telefonszámon. A séta minimum 5 fő jelentkezésekor indul. Hogyha valamilyen okból kifolyólag elmarad, a korzósok szombat délelőtt értesítenek minden bejelentkezőt. 

A találkozási pontot is csak a bejelentkezőknek árulják el a regisztrációt megerősítő e-mailben, illetve telefonon. A részvétel 12 lej, diákok és nyugdíjasok számára 8 lej.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27933
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.