Hölgyek tőrvívását megörökítő képeslap
Szeptember 1.
szabot
2018. augusztus 28. kedd, 18:32
Vívók, iringálók, velocipédek nyomaira vezet el a Korzo szombati sétája.

Női velocipéd200 évvel ezelőtt grófi meghívásra egy olasz úriember, Gaetano Biasini érkezett Bécsből, hogy szerencsét próbáljon Kolozsváron, és megalapította a vívóiskolát, az első sportintézményt a városban – indul a Korzo Egyesület kedvcsinálója legújabb városismereti sétájukhoz.

Szombaton, szeptember elsején annak emlékét idézik fel, hogy a kolozsváriak szívesen próbáltak ki mindenféle sportot: biciklizést, csónakázást, korcsolyázást, úszást, teniszt. A vezetett sétán útba ejtik a sportlétesítmények és -egyesületek (egykori) helyszíneit, és elmesélik, miként vívtak, iringáltak és velocipédeztek a polgárok és nemesek egyaránt.

A sétára előzetesen be kell jelentkezni az office@korzo.org.ro e-mailcímre küldött üzenettel vagy a 0740040008-as, illetve a 0766636372-es telefonszámon. A séta minimum 5 fő jelentkezésekor indul. Hogyha valamilyen okból kifolyólag elmarad, a korzósok szombat délelőtt értesítenek minden bejelentkezőt. 

A találkozási pontot is csak a bejelentkezőknek árulják el a regisztrációt megerősítő e-mailben, illetve telefonon. A részvétel 12 lej, diákok és nyugdíjasok számára 8 lej.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27933

Beérkezett trackbackek

A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.