Tragédia
béel
2018. augusztus 26. vasárnap, 15:31
Vasárnap kiderült, hogy a két lezuhant turista közül csak az egyik élte túl a balesetet.

Életét vesztette egy nő szombaton, amikor a Bucsecs-hegységben, a Valea Ţapului nevű helyen szakadékba zuhant – közölte az országos hegyimentő szolgálat.

A marosvásárhelyi SMURD egy helikoptere vasárnap reggel szállított Buşteni-ből a szakadék közelébe egy hegyimentőt, mert a baleset helyszínén nem tudott leszállni.

A hegyimentő megállapította, hogy két személy, anya és lánya zuhant a mélybe. Az egyik turista elhunyt, a másik többrendbeli törést szenvedett.

A sérült nőt vasárnap a buşteni-i kórházba szállították.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27910
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.