Képünk illusztráció
útvesztő
gycsaba
2018. augusztus 20. hétfő, 13:44
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.

Egész egyszerűen hátborzongatóak a romániai közlekedési balesetekről szóló rendőrségi statisztikák. A rendőrség által frissen közzétett felmérés szerint az elmúlt tíz évben több mint 100 ezer súlyos közúti baleset történt az országban, melyekben 22 ezer ember vesztette életét és legalább 88 ezren súlyosan megsérültek.

Romániában egyébként sokkal több halálos közúti baleset történik, mint az Európai Unió bármely más államában. A balesetek fő okát a megengedett sebesség túllépése és persze a veszedelmes előzések jelentik.

A legveszedelmesebb a DN1-es jelzésű országút Ploieşti és Brassó közötti szakasza, amelyen csak az idén 64 súlyos közúti baleset történt, hatan meghaltak és 28-an súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Az elmúlt tíz évben egyébként ezen az útszakaszon történt a legtöbb tragédia: 987 ember vesztette életét.

A „halálutak” listáján a második helyet a DN7-es jelzésű országút foglalja el, a fővárost Piteşti-el összekötő, rendkívül forgalmas szakaszon 800 tragédia történt az elmúlt évtizedben. A Bukarest és Temesvár közötti, Alexandrián és Craiován is áthaladó DN6-os jelzésű nemzeti út is „dobogós” helyen végzett: ezen a 640 kilométeres szakaszon csak az idén 43 sofőr vagy utas vesztette életét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27846
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.