Sikerre várva
gycsaba
2018. augusztus 17. péntek, 13:15
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.

Az mindig örömünnepnek (és sajnos ritkaságnak) számít, amikor egy erdélyi magyar zenekar egy teljes, saját szerzeményekből álló albummal rukkol elő, ezért érdemes most ismét pezsgőhöz nyúlni. Megérkezett ugyanis a marosvásárhelyi The Stonecrops új lemeze, a Várj, melyet a Főtér olvasói is meghallgathatnak teljes egészében.

A The Stonecrops tulajdonképpen duóként (ének és gitár) indult két évvel ezelőtt, s ahogy ez lenni szokott, kezdetben többnyire feldolgozásokkal álltak színpadra, de közben a zenekari „laborban” készültek saját dalok is. Már 2016 nyarán megjelentettek egy 14 dalos korongot, melynek gerincét az akkori repertoár adta (Beginnings), később azonban a két alapító úgy döntött, tovább fejlesztik a zenekart.

Első lépésben csatlakozott a zenekari maghoz egy teljes ritmusszekció és egy szólógitáros, ennek következményeként pedig idén májusban már kitermelődött annyi saját anyag, amivel érdemes volt stúdióba vonulniuk. Így született meg a 10 dalt tartalmazó Várj című album, amely főleg azoknak fog bejönni, akik szeretik a rock és popzene karcosabb elemeinek finoman adagolt kombinációját, a rádióbarát dalszerkezeteket és a (szintén vásárhelyi származású) Keresztes Ildikóra emlékeztető női énekhangot. Bízunk benne, hogy a The Stonecrops bemutathatja lemezét a nagyobb erdélyi színpadokon is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27823
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
Iordache beintett a teljes ellenzéknek és az Európai Uniónak. Aztán letagadta a fakjúzást.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.