Sikerre várva
gycsaba
2018. augusztus 17. péntek, 13:15
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.

Az mindig örömünnepnek (és sajnos ritkaságnak) számít, amikor egy erdélyi magyar zenekar egy teljes, saját szerzeményekből álló albummal rukkol elő, ezért érdemes most ismét pezsgőhöz nyúlni. Megérkezett ugyanis a marosvásárhelyi The Stonecrops új lemeze, a Várj, melyet a Főtér olvasói is meghallgathatnak teljes egészében.

A The Stonecrops tulajdonképpen duóként (ének és gitár) indult két évvel ezelőtt, s ahogy ez lenni szokott, kezdetben többnyire feldolgozásokkal álltak színpadra, de közben a zenekari „laborban” készültek saját dalok is. Már 2016 nyarán megjelentettek egy 14 dalos korongot, melynek gerincét az akkori repertoár adta (Beginnings), később azonban a két alapító úgy döntött, tovább fejlesztik a zenekart.

Első lépésben csatlakozott a zenekari maghoz egy teljes ritmusszekció és egy szólógitáros, ennek következményeként pedig idén májusban már kitermelődött annyi saját anyag, amivel érdemes volt stúdióba vonulniuk. Így született meg a 10 dalt tartalmazó Várj című album, amely főleg azoknak fog bejönni, akik szeretik a rock és popzene karcosabb elemeinek finoman adagolt kombinációját, a rádióbarát dalszerkezeteket és a (szintén vásárhelyi származású) Keresztes Ildikóra emlékeztető női énekhangot. Bízunk benne, hogy a The Stonecrops bemutathatja lemezét a nagyobb erdélyi színpadokon is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27823
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.