Fotó: Gábos Albin
Perelőbajnok
Timi
2018. augusztus 17. péntek, 19:23
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.

A Dan Tanasă nevével fémjelzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) talált pár olyan parkolási táblát Csíkszeredában, amelyiken a magyar felirat szerepel elsőként, a román pedig csak a második, ennek apropóján újabb pert indított Csíkszereda polgármestere ellen. Az ADEC szerint Ráduly Róbert Kálmán nem hajtotta végre maradéktalanul a jogerős ítéletet, mely tavaly szeptemberben kimondta, a román felirat kell elöl szerepeljen, ezért pénzbüntetésre köteleznék.

A Székelyhon megtudta: a Hargita Megyei Törvényszéktől kikért keresetlevélben az egyesület azt kéri, hogy Ráduly Róbert Kálmánt kötelezzék az országos bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeg kifizetésére minden nap késlekedésért, ugyanakkor késedelmi kamatok megállapítását is kéri a törvényszéktől a jogerős ítélet végrehajtásának elmulasztása miatt. Mivel az ítélet jogerőssé válása óta 9 hónap telt el a keresetlevél iktatásáig, az egyesület által kért pénzbírság megközelítheti a 100 000 lejt.

Szőke Domokos alpolgármester a lapnak elmondta, a jogerős bírósági ítéletet végrehajtották, a városban a kétnyelvű forgalmi táblák nyelvi sorrendjét megváltoztatták. Az ADEC ezúttal a parkolási táblákat kifogásolta. Az önkormányzat már felkérte a jelenleg felfüggesztett fizetéses parkolási rendszert üzemeltető céget, hogy az említett táblákat takarják le.

Ez a negyedik per, melyet Dan Tanasă egyesülete idén a csíkszeredai polgármester ellen indított, mindegyik esetben pénzbírság kiszabását kérve a magyar feliratok vagy a székely zászlók eltávolításának elmulasztása miatt. Jogerős ítélet még nem született ezekben a perekben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27827
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.