Fotó: Gábos Albin
Perelőbajnok
Timi
2018. augusztus 17. péntek, 19:23
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.

A Dan Tanasă nevével fémjelzett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) talált pár olyan parkolási táblát Csíkszeredában, amelyiken a magyar felirat szerepel elsőként, a román pedig csak a második, ennek apropóján újabb pert indított Csíkszereda polgármestere ellen. Az ADEC szerint Ráduly Róbert Kálmán nem hajtotta végre maradéktalanul a jogerős ítéletet, mely tavaly szeptemberben kimondta, a román felirat kell elöl szerepeljen, ezért pénzbüntetésre köteleznék.

A Székelyhon megtudta: a Hargita Megyei Törvényszéktől kikért keresetlevélben az egyesület azt kéri, hogy Ráduly Róbert Kálmánt kötelezzék az országos bruttó minimálbér 20 százalékának megfelelő összeg kifizetésére minden nap késlekedésért, ugyanakkor késedelmi kamatok megállapítását is kéri a törvényszéktől a jogerős ítélet végrehajtásának elmulasztása miatt. Mivel az ítélet jogerőssé válása óta 9 hónap telt el a keresetlevél iktatásáig, az egyesület által kért pénzbírság megközelítheti a 100 000 lejt.

Szőke Domokos alpolgármester a lapnak elmondta, a jogerős bírósági ítéletet végrehajtották, a városban a kétnyelvű forgalmi táblák nyelvi sorrendjét megváltoztatták. Az ADEC ezúttal a parkolási táblákat kifogásolta. Az önkormányzat már felkérte a jelenleg felfüggesztett fizetéses parkolási rendszert üzemeltető céget, hogy az említett táblákat takarják le.

Ez a negyedik per, melyet Dan Tanasă egyesülete idén a csíkszeredai polgármester ellen indított, mindegyik esetben pénzbírság kiszabását kérve a magyar feliratok vagy a székely zászlók eltávolításának elmulasztása miatt. Jogerős ítélet még nem született ezekben a perekben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27827
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
Iordache beintett a teljes ellenzéknek és az Európai Uniónak. Aztán letagadta a fakjúzást.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.