Kép: Realitatea.net
Csapaterő
béel
2018. augusztus 16. csütörtök, 11:27
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.

Majdnem egy héttel azt követően, hogy a csendőrség – arra hivatkozva, hogy erőszakos huligánok támadtak rájuk –  könnygázzal és vízágyúkkal kiszorította a román diaszpóra által a bukaresti kormánypalota előtti Győzelem térre meghirdetett pénteki kormányellenes tüntetés résztvevőit a térről, végre megtörtént az első bocsánatkérés.

Aki előállt vele, nem más, mint az akció egyik legfontosabb főszereplője, Laurențiu Cazan őrnagy, a kormánypalota elé kivezényelt csendőrök parancsnoka. Azért hozzátette azt is: a téren több száz erőszakos személy tartózkodott, azonban a tüntetők ezúttal nem határolódtak el tőlük egyértelműen.

„Vállalom a felelősséget mindenért, ami a téren történt (…) Bocsánatot kérek mindenkitől, aki ártatlanul szenvedett a bevetésünk során”

mondta Cazan a bukaresti közszolgálati televízióban csütörtökön. Mint elmondta, az erőszakos személyek nem csoportosan, hanem egyenként érkeztek a térre, majd előre megbeszélt helyszíneken találkoztak. Ezt követően a tüntetők között, mélységben alkottak csoportokat.

Arra a kérdésre, miért nem emelték ki már az elején, délután négy órakor az agresszív személyeket, úgy válaszolt: többségükben olyan személyekről van szó, akik részt vettek a Győzelem téri eseményeken”. Hozzátette: nem akarták tovább gerjeszteni a feszültséget, bár számára valóban „kényelmesebb” lett volna, ha már fél ötkor „helyreállíthatta volna a rendet”.

Azt azért hozzátette, hogy az akció során végül 20 erőszakos személyt emeltek ki a tömegből.

Állítása szerint

a roham idején egy, a közelben parkoló autóban Molotov-koktélokat találtak.

Mint ismert, a csendőrök megállítottak egy taxit, amelyben izraeli turisták utaztak, kirángatták, majd megverték őket.

Ezt Cazan azzal magyarázta, hogy azon a helyszínen különösen hevesen tombolt az összecsapás a huligánok és a csendőrök között, a rendbontók pedig taxikkal menekültek el a helyszínről – ezért ellenőrizték kiemelten a taxikat.

Azt is kijelentette, hogy egy katonai ügyész is a helyszínen is tartózkodott, és ő maga is beszélt vele.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27806
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.