Fotó: Awake Festival/Facebook
#Ébresztőfeszt
gycsaba
2018. augusztus 15. szerda, 16:00
A hétvégén zajlik a rendezvény második kiadása, a fellépők közül ajánlunk néhányat a fesztiválozóknak.

Meglehetősen eklektikusra sikeredett az augusztus 17–19. között zajló Awake fesztivál idei programja, ami – szerintünk – csak jót tesz majd a rendezvénynek. A Maros megyei Gernyeszegen található Teleki-kastélyban berendezkedő fesztivál szervezői jól láthatóan arra is ügyelnek, hogy ne csak kizárólag a zenéről szóljon az Awake: a koncerteken kívül szabadtéri mozi, számos panelbeszélgetés és egyéb szabadidős tevékenység is várja az „ébredőket”, emellett tíz művészeti installációt is meg lehet csodálni majd a kastélyudvaron.

Pénteken a brit Morcheeba fellépése nyilván kötelező programpontnak számít, érdemes lesz azonban odafigyelni a dél-afrikai The Parlotones koncertjére is, akikre az R.E.M, a Radiohead és a The Smiths volt hatással állítólag, ami papíron egyáltalán nem néz ki rosszul.

A szombati program legizgalmasabb fellépője Akua Naru, aki visszatérő vendégnek számít Romániában, zenéje a hip hop, jazz és soul elemeiből építkezik.

A zárónapon koncertezik a nagyszerű brit dalszerző-előadó, Fink, akinek befele forduló, őszinte zenéjét mindenképp érdemes lesz élőben hallani. Ha van kihagyhatatlan koncert az idei Awake fesztiválon, akkor ez lesz az.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27799
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.