Mutatjuk, mire táncolnánk az Awake fesztiválon

A hétvégén zajlik a rendezvény második kiadása, a fellépők közül ajánlunk néhányat a fesztiválozóknak.
Hirdetés

Meglehetősen eklektikusra sikeredett az augusztus 17–19. között zajló Awake fesztivál idei programja, ami – szerintünk – csak jót tesz majd a rendezvénynek. A Maros megyei Gernyeszegen található Teleki-kastélyban berendezkedő fesztivál szervezői jól láthatóan arra is ügyelnek, hogy ne csak kizárólag a zenéről szóljon az Awake: a koncerteken kívül szabadtéri mozi, számos panelbeszélgetés és egyéb szabadidős tevékenység is várja az „ébredőket”, emellett tíz művészeti installációt is meg lehet csodálni majd a kastélyudvaron.

Pénteken a brit Morcheeba fellépése nyilván kötelező programpontnak számít, érdemes lesz azonban odafigyelni a dél-afrikai The Parlotones koncertjére is, akikre az R.E.M, a Radiohead és a The Smiths volt hatással állítólag, ami papíron egyáltalán nem néz ki rosszul.

A szombati program legizgalmasabb fellépője Akua Naru, aki visszatérő vendégnek számít Romániában, zenéje a hip hop, jazz és soul elemeiből építkezik.

Hirdetés

A zárónapon koncertezik a nagyszerű brit dalszerző-előadó, Fink, akinek befele forduló, őszinte zenéjét mindenképp érdemes lesz élőben hallani. Ha van kihagyhatatlan koncert az idei Awake fesztiválon, akkor ez lesz az.

Hirdetés