Kép: realitatea.net
Csapaterő
béel
2018. augusztus 14. kedd, 13:10
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?

Teljes káosz alakult ki kedden a román diaszpóra pénteki, bukaresti kormányellenes tüntetésén a résztvevők ellen vezényelt csendőrroham kapcsán: gyakorlatilag mindenki mindenkit cáfol az ügyben.

Az egész azzal kezdődött, hogy kedden a csendőrség korábbi közlésére hivatkozva Carmen Dan belügyminiszter azt állította: a nagy felháborodást keltő akció során, amelyben több mint négyszázan – köztük vétlen tüntetők és újságírók is – megsérültek, a katonai ügyészség egyik ügyésze is jelen volt a kormánypalota előtti téren, a csendőrség az ő ellenőrzése alatt koordinálta az akciót.

A miniszter éppen ezért azt mondta:

nincs mit felrónia önmagának, az ellene az akció kapcsán hivatali visszaélés miatt tett feljelentés csupán azon körök műve, akik meg akarnak szabadulni tőle, valamint a kormánytól.

Igen ám, de jóformán percekkel később megszólalt az ügyben indított nyomozást vezető Ionel Corbu katonai ügyész, aki cáfolta a minisztert. Elmondása szerint 11-án kérte a bukaresti csendőrség parancsnoksága az ügyészséget, hogy küldjenek ki egy ügyészt, azonban ezt elutasították, arra hivatkozva, hogy ezzel túllépnék a hatáskörüket és az etikai normákat is.

Corbu határozottan kijelentette: a katonai ügyészség részéről egyetlen ügyész sem volt jelen a parancsnokságon, és azt is elmondta, hogy a hatályos törvények nem is írják elő, hogy jelen kellet volna lennie.

Na erre reagált kedden dél után nem sokkal a csendőrség, amely megismételte:

a helyszínen jelen volt egy katonai ügyész, sőt a nevét is megadta:

a rendfenntartók szerint Bogdan Pîrlog alezredesről van szó, aki hivatalból indított eljárást, és pénteken délután 5 órától szombat hajlani négyig jelen volt mind a mobil parancsnokságon, mind a csendőregységek mellett.

Van egy olyan érzésünk, hogy ez még nem az utolsó fejezet az egyre abszurdabb ügyben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27784
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.