Kép: realitatea.net
Csapaterő
béel
2018. augusztus 14. kedd, 13:10
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?

Teljes káosz alakult ki kedden a román diaszpóra pénteki, bukaresti kormányellenes tüntetésén a résztvevők ellen vezényelt csendőrroham kapcsán: gyakorlatilag mindenki mindenkit cáfol az ügyben.

Az egész azzal kezdődött, hogy kedden a csendőrség korábbi közlésére hivatkozva Carmen Dan belügyminiszter azt állította: a nagy felháborodást keltő akció során, amelyben több mint négyszázan – köztük vétlen tüntetők és újságírók is – megsérültek, a katonai ügyészség egyik ügyésze is jelen volt a kormánypalota előtti téren, a csendőrség az ő ellenőrzése alatt koordinálta az akciót.

A miniszter éppen ezért azt mondta:

nincs mit felrónia önmagának, az ellene az akció kapcsán hivatali visszaélés miatt tett feljelentés csupán azon körök műve, akik meg akarnak szabadulni tőle, valamint a kormánytól.

Igen ám, de jóformán percekkel később megszólalt az ügyben indított nyomozást vezető Ionel Corbu katonai ügyész, aki cáfolta a minisztert. Elmondása szerint 11-án kérte a bukaresti csendőrség parancsnoksága az ügyészséget, hogy küldjenek ki egy ügyészt, azonban ezt elutasították, arra hivatkozva, hogy ezzel túllépnék a hatáskörüket és az etikai normákat is.

Corbu határozottan kijelentette: a katonai ügyészség részéről egyetlen ügyész sem volt jelen a parancsnokságon, és azt is elmondta, hogy a hatályos törvények nem is írják elő, hogy jelen kellet volna lennie.

Na erre reagált kedden dél után nem sokkal a csendőrség, amely megismételte:

a helyszínen jelen volt egy katonai ügyész, sőt a nevét is megadta:

a rendfenntartók szerint Bogdan Pîrlog alezredesről van szó, aki hivatalból indított eljárást, és pénteken délután 5 órától szombat hajlani négyig jelen volt mind a mobil parancsnokságon, mind a csendőregységek mellett.

Van egy olyan érzésünk, hogy ez még nem az utolsó fejezet az egyre abszurdabb ügyben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27784
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.