S.O.S. PSD
Timi
2018. augusztus 14. kedd, 18:24
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.

Ecaterina Andronescu szenátornak nem tetszik Liviu Dragnea egyeduralma a Szociáldemokrata Pártban (PSD), ezért nyílt levelet intézett párttársaihoz. Ebben azt szorgalmazza, hogy mindenki térjen magához, és vegye komolyan a választók által rájuk bízott feladatot, azaz a kormányzást. Egyrészt álljon össze egy „szuperprofi” kormány és miniszterelnök, másrészt Liviu Drganea tegyen egy lépést hátra, máskülönben a PSD elveszíti a kormányzást.

A volt oktatásügyi miniszter szerint a PSD jó szakemberekkel rendelkezik, de a mostani kormány össze sem hasonlítható a Văcăroiu-, Năstase-, Ponta-kormányokkal, és csak egyetlen ember érdekeit képviseli.

Az S.O.S. PSD nevű dokumentumra elsőként Dumitru Buzatu, a PSD Vaslui-i szervezetének elnöke reagált, aki szerint Andronescu a PSD elhivatott ellenségeinek érdekeit szolgálja a levéllel, azzal próbálkozik, hogy „elsüllyessze a hajót”.

A volt tanügyminiszternél keményebben fogalmazott Cătălin Ivan, aki a PSD kizárását kezdeményezte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből. Gyakorlatilag ezzel saját pártja ellen fordult, hiszen a politikus még a PSD színeiben nyert európai parlamenti mandátumot, igaz, 2015-ben kirúgták a pártból, mert folyamatosan szembement a párt felső vezetésével.

Mostani nyilatkozatában kifejtette: nem sikerült belülről változtatásokat elérni a pártban, ezért kötelességének érzi kívülről próbálkozni. Elkötelezett abban, hogy a maffiára hajazó, románellenes, antidemokratikus és egyetlen ember érdekeit szolgáló struktúrát megállítsa – mondta a PSD-ről. 

Amennyiben a több botrányban is érintett Cătălin Ivannak sikerül kizáratnia a PSD-t az európai pártcsaládból, annak ráhatása lesz a 2019-es EP-választásokra is. De lássuk be, erre kevés az esély.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27789
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.