S.O.S. PSD
Timi
2018. augusztus 14. kedd, 18:24
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.

Ecaterina Andronescu szenátornak nem tetszik Liviu Dragnea egyeduralma a Szociáldemokrata Pártban (PSD), ezért nyílt levelet intézett párttársaihoz. Ebben azt szorgalmazza, hogy mindenki térjen magához, és vegye komolyan a választók által rájuk bízott feladatot, azaz a kormányzást. Egyrészt álljon össze egy „szuperprofi” kormány és miniszterelnök, másrészt Liviu Drganea tegyen egy lépést hátra, máskülönben a PSD elveszíti a kormányzást.

A volt oktatásügyi miniszter szerint a PSD jó szakemberekkel rendelkezik, de a mostani kormány össze sem hasonlítható a Văcăroiu-, Năstase-, Ponta-kormányokkal, és csak egyetlen ember érdekeit képviseli.

Az S.O.S. PSD nevű dokumentumra elsőként Dumitru Buzatu, a PSD Vaslui-i szervezetének elnöke reagált, aki szerint Andronescu a PSD elhivatott ellenségeinek érdekeit szolgálja a levéllel, azzal próbálkozik, hogy „elsüllyessze a hajót”.

A volt tanügyminiszternél keményebben fogalmazott Cătălin Ivan, aki a PSD kizárását kezdeményezte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből. Gyakorlatilag ezzel saját pártja ellen fordult, hiszen a politikus még a PSD színeiben nyert európai parlamenti mandátumot, igaz, 2015-ben kirúgták a pártból, mert folyamatosan szembement a párt felső vezetésével.

Mostani nyilatkozatában kifejtette: nem sikerült belülről változtatásokat elérni a pártban, ezért kötelességének érzi kívülről próbálkozni. Elkötelezett abban, hogy a maffiára hajazó, románellenes, antidemokratikus és egyetlen ember érdekeit szolgáló struktúrát megállítsa – mondta a PSD-ről. 

Amennyiben a több botrányban is érintett Cătălin Ivannak sikerül kizáratnia a PSD-t az európai pártcsaládból, annak ráhatása lesz a 2019-es EP-választásokra is. De lássuk be, erre kevés az esély.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27789
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.