Fotó: Kolozsvár hivatalos Facebook-oldala
Hurrá, utazunk!
papmeli
2018. augusztus 13. hétfő, 18:08
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.

Újabb 50 vadonatúj trolibusz fog közlekedni Kolozsvár utcáin, miután a Solaris cég megnyerte az ezekre kiírt versenytárgyalást. A lengyel cég egyedüliként tett ajánlatot a járművek legyártására, a szerződés értéke mintegy 123 millió lej.

Egyetlen jármű közel 2,5 millió lejbe kerül áfa nélkül, közölte egy rádióműsorban Emil Boc polgármester. Az elöljáró szerint a 18 méter hosszú trolik 140 személy szállítására alkalmasak, 36 ülőhely van bennük. Az ultramodern járműveken fogyatékkal élő, kerekesszékes személyek is utazhatnak, videókamerák, WI-FI és légkondicionáló berendezés is van bennük.

A keretszerződés szerint a lengyel cég négy év alatt szállítja le a járműveket, az első trolik jövő ősszel érkeznének. A beruházást a Regionális Operatív Program (POR) keretében és a helyi büdzséből finanszírozzák.

A kolozsvári önkormányzatnak nem volt nagy választása a nyertes kiválasztásakor, bár a feladatkiíró füzet iránt több cég is érdeklődött, ajánlatot csak a Solaris tett. A korábbi, februárban kiírt licitet érdeklődők hiányában érvényteleníteni kellett. A lengyel cég egyébként országos premierként 30 elektromos autóbuszt is gyártott már Kolozsvárnak, az első 11 június elseje óta közlekedik.

A kolozsvári polgármesteri hivatal a trolik és buszok mellé villamosok beszerzését is tervezi, a 22 vadonatúj járművet az aradi Astra Vagoane fogja legyártani. A járművekért összesen 170 millió lejt fizet a kincses város. A román cég eddig egyedüli ajánlattevőként Nagyváradnak és Galacnak is gyártana villamosokat.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27771
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.