Fotó: Kolozsvár hivatalos Facebook-oldala
Hurrá, utazunk!
papmeli
2018. augusztus 13. hétfő, 18:08
Ultramodern lesz a kolozsvári közszállítás. Már csak utak kellenek.

Újabb 50 vadonatúj trolibusz fog közlekedni Kolozsvár utcáin, miután a Solaris cég megnyerte az ezekre kiírt versenytárgyalást. A lengyel cég egyedüliként tett ajánlatot a járművek legyártására, a szerződés értéke mintegy 123 millió lej.

Egyetlen jármű közel 2,5 millió lejbe kerül áfa nélkül, közölte egy rádióműsorban Emil Boc polgármester. Az elöljáró szerint a 18 méter hosszú trolik 140 személy szállítására alkalmasak, 36 ülőhely van bennük. Az ultramodern járműveken fogyatékkal élő, kerekesszékes személyek is utazhatnak, videókamerák, WI-FI és légkondicionáló berendezés is van bennük.

A keretszerződés szerint a lengyel cég négy év alatt szállítja le a járműveket, az első trolik jövő ősszel érkeznének. A beruházást a Regionális Operatív Program (POR) keretében és a helyi büdzséből finanszírozzák.

A kolozsvári önkormányzatnak nem volt nagy választása a nyertes kiválasztásakor, bár a feladatkiíró füzet iránt több cég is érdeklődött, ajánlatot csak a Solaris tett. A korábbi, februárban kiírt licitet érdeklődők hiányában érvényteleníteni kellett. A lengyel cég egyébként országos premierként 30 elektromos autóbuszt is gyártott már Kolozsvárnak, az első 11 június elseje óta közlekedik.

A kolozsvári polgármesteri hivatal a trolik és buszok mellé villamosok beszerzését is tervezi, a 22 vadonatúj járművet az aradi Astra Vagoane fogja legyártani. A járművekért összesen 170 millió lejt fizet a kincses város. A román cég eddig egyedüli ajánlattevőként Nagyváradnak és Galacnak is gyártana villamosokat.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27771
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.