Fotó: KMN | Archívum
Az időjárásról jelentjük
Timi
2018. augusztus 13. hétfő, 17:22
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.

Bár az előző évek során már számtalanszor kiderült, hogy az időjárás nem tántorítja el a Kolozsvári Magyar Napok közönségét attól, hogy részt vegyen a programkavalkádon, azért jó előre tudni, hogy esőkabátra vagy inkább lenge, nyárias öltözetre lesz szükség a rendezvény bő egy hete alatt. Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett előrejelzése alapján jelentjük: mindkettőre szükség lesz.

Bár alapvetően a szabadtéri programoknak kedvező időjárásra számíthatunk a következő két hétben, az átlagosnál nagyobb hőség lesz, de főleg a jövő hét közepén gyenge nyári zivatar is előfordulhat.

Erdély egész területén a sokévi átlagnál melegebb időjárás lesz: a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 28-30 Celsius-fok körül alakulnak, ez alól csak az augusztus 21-24-e közötti időszak lesz kivétel, amikor ennél 2-3 fokkal kevesebb lesz. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek: 13-15 Celsius fok között ezen a héten, 11-14 fok között a második héten. Csapadék csak helyileg alakulhat ki, elsősorban augusztus 15-e és 19-e között, ezt követen ezek valószínűsége jelentősen csökken.

A Bánságban és a Partiumban szintén a sokévi átlagnál melegebb lesz: augusztus 15-16-át kivéve, a maximumok regionális értékei meghaladják a 32 Celsius-fokot. A második héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek 28-30 Celsius fok körül alakulnak. Az éjszakai hőmérsékletek 16-19 Celsius fok között, majd 13-17 fok között várhatóak. Villámlásoktól kísért gyenge záporok helyileg kialakulhatnak, elsősorban augusztus 15-e és 17-e, illetve 18-a és 22-e között, ezt követen ezek valószínűsége jelentősen csökken. Hasonló értékek várhatóak a Máramarosban is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27770
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.