Fotó: KMN | Archívum
Az időjárásról jelentjük
Timi
2018. augusztus 13. hétfő, 17:22
A kánikulát gyenge nyári záporok enyhítik majd.

Bár az előző évek során már számtalanszor kiderült, hogy az időjárás nem tántorítja el a Kolozsvári Magyar Napok közönségét attól, hogy részt vegyen a programkavalkádon, azért jó előre tudni, hogy esőkabátra vagy inkább lenge, nyárias öltözetre lesz szükség a rendezvény bő egy hete alatt. Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett előrejelzése alapján jelentjük: mindkettőre szükség lesz.

Bár alapvetően a szabadtéri programoknak kedvező időjárásra számíthatunk a következő két hétben, az átlagosnál nagyobb hőség lesz, de főleg a jövő hét közepén gyenge nyári zivatar is előfordulhat.

Erdély egész területén a sokévi átlagnál melegebb időjárás lesz: a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 28-30 Celsius-fok körül alakulnak, ez alól csak az augusztus 21-24-e közötti időszak lesz kivétel, amikor ennél 2-3 fokkal kevesebb lesz. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek: 13-15 Celsius fok között ezen a héten, 11-14 fok között a második héten. Csapadék csak helyileg alakulhat ki, elsősorban augusztus 15-e és 19-e között, ezt követen ezek valószínűsége jelentősen csökken.

A Bánságban és a Partiumban szintén a sokévi átlagnál melegebb lesz: augusztus 15-16-át kivéve, a maximumok regionális értékei meghaladják a 32 Celsius-fokot. A második héten a legmagasabb hőmérsékleti értékek 28-30 Celsius fok körül alakulnak. Az éjszakai hőmérsékletek 16-19 Celsius fok között, majd 13-17 fok között várhatóak. Villámlásoktól kísért gyenge záporok helyileg kialakulhatnak, elsősorban augusztus 15-e és 17-e, illetve 18-a és 22-e között, ezt követen ezek valószínűsége jelentősen csökken. Hasonló értékek várhatóak a Máramarosban is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27770
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.