Fotó: Google Maps
Határtalan egyetértés
Timi
2018. augusztus 13. hétfő, 19:18
De ehhez arra van szükség, hogy a két ország belügyminisztériuma jóváhagyja Bihar és Hajdú-Bihar megye önkormányzati vezetőinek beadványát.

Bihar és Hajdú-Bihar megye tanácselnöke, valamint a határ két oldalán található települések önkormányzati vezetői hétfőn Bihardiószegen találkoztak annak érdekében, hogy aláírják a két ország belügyminisztériumának címzett beadványt. Ebben azt kérték, hogy bővítsék a Székelyhíd–Létavértes határátlépő nyitvatartási idejét, és nyissanak egy új ellenőrző kaput az autóbuszok és tehergépjárművek számára.

Jelenleg 7 és 23 óra között léphető át a határ, de csak a személygépjárművek, a legfeljebb 7,5 össztömegű tehergépkocsik és a 16+1 fős kisbuszok számára.

Az indoklás szerint nemcsak a két megye turizmusát élénkítené, ha jóváhagynák a kezdeményezést, hanem a borsi határátkelőhely forgalmát is csökkentené. A jelenlévők úgy vélekedtek, hogy Szilágy megyébe is egyszerűbb lenne eljutni Margittán keresztül.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27772
Hoppá: lázongás nyoma a hátországban, Alexandriában.
Bizalmi szavazást nyert a PSD-ben, majd megfenyegette a kormányt, hogy átalakítja, mert néma miniszternek az anyja sem érti a szavát.
A Kolozs Megyei Tanács elnöke aláírta a felszámolás megtervezésének és végrehajtásának rendeletét.
Túlfizetik Romániában a közalkalmazottakat, pedig a gazdasági helyzet nem indokolja a bőkezűséget.
Felújították a brassói Zsinór utcát, ezután perselypénzből tartanák rendben.
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
Kevesebb lesz az autó, több a fa, jobban érvényesülnek a műemlék épületek és a teljes Farkas utca élhetőbbé, bensőségesebbé válik – ígérik a polgármesteri hivatal által kiírt tervpályázat nyertesei. A győztes terv részleteit Macalik Arnold, a Mossfern építészeti iroda képviselője tárta fel a Főtérnek.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.
Mindenkinek elgurult a gyógyszere a családról szóló népszavazás kapcsán?
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.