A birodalom visszatüntet
Jean St'Ay
2018. augusztus 13. hétfő, 10:58
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.

Emlékeznek még a június 9-i grandiózus szoci-szimpatizáns gigagyűlésre? Amikor a rendesen összeterelt nép olyan szépen kinyilvánította, mennyire szereti a Pártot és vezérét, Liviu Dragneát.

Nos, a kivándoroltak pénteki, csendőri erőszakba fulladt kormányellenes tüntetését követően ismét felröppent a hír: elképzelhető, hogy újabb PSD-támogató nagygyűlést szerveznek Bukarestben. És miként az első előtt, ezúttal is Codrin Ștefănescu, a nagyobbik kormánypárt főtitkárhelyettese lőtte ki az első hírrakétát. Ha emlékeznek, ő volt az, aki arra az újságírói kérdésre, hogy miért engedi meg a párt bűnügyes személyek miniszteri jelenlétét a kormányban, ezt válaszolta: Mert megtehetjük!

Nos, Ștefănescu úr azt nyilatkozta vasárnap este a România TV egyik műsorában, hogy a diaszpóra-tüntetést követően felmerült egy második szocdem szimpátiatüntetés gondolata. A párt polgármesterei és szavazói követelik az újabb nagygyűlés megszervezését, és ő a maga részéről teljes mellszélességgel támogatja az ötletet. Ștefănescu úr szerint a PSD-szimpatizánsoknak minden joguk megvan arra, hogy újabb nagygyűlés megszervezését követeljék, tekintettel a pénteken bekövetkezett atrocitásokra. Természetesen, nem a karhatalmi atrocitásokról van szó.

Ștefănescu úr arról is beszélt, hogy ők bezzeg békés felvonulást tartottak, nem lázítottak, nem követtek el semmiféle atrocitást az első megafelvonuláson. Csak megmutatták, a többség, a román nép erejét, amely elmegy szavazni, és szavazatával eldönt valamit.

Ja, ami még fontos: Ștefănescu úr szerint a szavazók azt követelik, a második nagygyűlés legyen sokkal nagyobb, mint az első! És ilyenkor mit tehet a pártvezetés: teljesíti a követeléseket. Mert, ugye, a szavazókért mindent megtesz a választott.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27758
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.