A birodalom visszatüntet
Jean St'Ay
2018. augusztus 13. hétfő, 10:58
Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.

Emlékeznek még a június 9-i grandiózus szoci-szimpatizáns gigagyűlésre? Amikor a rendesen összeterelt nép olyan szépen kinyilvánította, mennyire szereti a Pártot és vezérét, Liviu Dragneát.

Nos, a kivándoroltak pénteki, csendőri erőszakba fulladt kormányellenes tüntetését követően ismét felröppent a hír: elképzelhető, hogy újabb PSD-támogató nagygyűlést szerveznek Bukarestben. És miként az első előtt, ezúttal is Codrin Ștefănescu, a nagyobbik kormánypárt főtitkárhelyettese lőtte ki az első hírrakétát. Ha emlékeznek, ő volt az, aki arra az újságírói kérdésre, hogy miért engedi meg a párt bűnügyes személyek miniszteri jelenlétét a kormányban, ezt válaszolta: Mert megtehetjük!

Nos, Ștefănescu úr azt nyilatkozta vasárnap este a România TV egyik műsorában, hogy a diaszpóra-tüntetést követően felmerült egy második szocdem szimpátiatüntetés gondolata. A párt polgármesterei és szavazói követelik az újabb nagygyűlés megszervezését, és ő a maga részéről teljes mellszélességgel támogatja az ötletet. Ștefănescu úr szerint a PSD-szimpatizánsoknak minden joguk megvan arra, hogy újabb nagygyűlés megszervezését követeljék, tekintettel a pénteken bekövetkezett atrocitásokra. Természetesen, nem a karhatalmi atrocitásokról van szó.

Ștefănescu úr arról is beszélt, hogy ők bezzeg békés felvonulást tartottak, nem lázítottak, nem követtek el semmiféle atrocitást az első megafelvonuláson. Csak megmutatták, a többség, a román nép erejét, amely elmegy szavazni, és szavazatával eldönt valamit.

Ja, ami még fontos: Ștefănescu úr szerint a szavazók azt követelik, a második nagygyűlés legyen sokkal nagyobb, mint az első! És ilyenkor mit tehet a pártvezetés: teljesíti a követeléseket. Mert, ugye, a szavazókért mindent megtesz a választott.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27758
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.