Tüntetés Kolozsváron | Illusztráció: Főtér.ro
protesztvíkend
szabot
2018. augusztus 11. szombat, 21:23
Számbelileg kisebbek a tüntetések, de legalább annyira nagy a felháborodás, mint tegnap.
Szombat estére mintegy tízezer ember gyűlt össze a bukaresti Victoriei téren egy újabb kormányellenes tüntetésre. Ezúttal a felháborodás is az utcára vitte az embereket, amit a csendőrök tegnap esti, a békés tüntetőkkel is erőszakos fellépése váltott ki.
 
A demonstrálók között van a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke is. Ludovic Orban keresztülment a tömegen, és a csendőrök által felállított védőkorlát előtt állt meg – írja az Agerpres hírügynökség. A tüntetésen részt vesz az USR vezetése is, ahogy tegnap.
 
A tüntetők között sok a kisgyermekes szülő. A demonstrálók román, amerikai, brit, kanadai, belgiumi és spanyol zászlókat lengetnek, ugyanakkor dobokkal, vuvuzelákkal vannak felszerelkezve. Kevesebb a skandálás, mint a pénteki tüntetésen, és nyugodt a hangulat. A Victoriei tér körül csendőrök, rendőrök és rohammentősök vannak. 
 
 
Kolozsváron mintegy két-háromezren, Brassóban és Temesváron ezerötszázan, Nagyszebenben kétezerötszázan, Konstancán mintegy ezren tüntetnek szombat este a Digi24 hírtelevízió összesítése szerint.
 
Kolozsváron a tegnapihoz képest harmadára csökkent a tüntetők létszáma, és ezúttal nem hagyták el a belvárost, mint tegnap, amikor az egy kilométer hosszú tömeg bejárta a Mărăști negyedet.
 
Ma este a prefektúra előtt tüntetnek most már másfél órája megbénítva a közlekedést a város kelet-nyugati tengelyén. A tömeg csak a mentőautókat engedi át. A prefektúra épülete előtt felsorakozó csendőröknek azt skandálták, hogy ne védjék a tolvajokat, és külön felhívták a figyelmüket, hogy a törvénytelen és lelkiismeretük elleni parancsokat ne hajtsák végre.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27752
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.