művészet Moldvában
Szerző: Főtér.ro
2018. augusztus 10. péntek, 13:08
Emlékművet állítana Suceava önkormányzata a nagy egyesülés tiszteletére, a beérkező pályamunkák közül azonban egyszerűen lehetetlen választani. Annyira rosszak.

Enyhén szólva nem volt könnyű dolga a Suceava-i önkormányzat által felállított centenáriumi bizottságnak, amikor megtekintették a emlékműpályázatra beérkezett, enyhén szólva nevetséges „alkotásokat”. Pedig a testület  már két alkalommal is összeült, hogy kiválassza a legjobb makettet – legutóbb épp a héten –, de nyertest ezúttal sem sikerült választani.

A pályamunkákról készült fotók alapján valahogy megértjük szegény bizottsági tagokat, mivel a legtöbb ábrázolás minimum a Walking Dead című zombis sorozat jeleneteit juttatja eszünkbe, hogy mást ne mondjunk. Olyan makett is akad, melyért az artista egy ötödikes kézimunkaórán biztosan nem kapna átmenőjegyet.

Pedig a jelentős művészek igencsak megkérték az árát a kreációnak: a kivitelezésre 430 ezer és 1,4 millió lejt kértek volna el.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27741
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?