művészet Moldvában
Szerző: Főtér.ro
2018. augusztus 10. péntek, 13:08
Emlékművet állítana Suceava önkormányzata a nagy egyesülés tiszteletére, a beérkező pályamunkák közül azonban egyszerűen lehetetlen választani. Annyira rosszak.

Enyhén szólva nem volt könnyű dolga a Suceava-i önkormányzat által felállított centenáriumi bizottságnak, amikor megtekintették a emlékműpályázatra beérkezett, enyhén szólva nevetséges „alkotásokat”. Pedig a testület  már két alkalommal is összeült, hogy kiválassza a legjobb makettet – legutóbb épp a héten –, de nyertest ezúttal sem sikerült választani.

A pályamunkákról készült fotók alapján valahogy megértjük szegény bizottsági tagokat, mivel a legtöbb ábrázolás minimum a Walking Dead című zombis sorozat jeleneteit juttatja eszünkbe, hogy mást ne mondjunk. Olyan makett is akad, melyért az artista egy ötödikes kézimunkaórán biztosan nem kapna átmenőjegyet.

Pedig a jelentős művészek igencsak megkérték az árát a kreációnak: a kivitelezésre 430 ezer és 1,4 millió lejt kértek volna el.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27741
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.