FIGHT!
gycsaba
2018. augusztus 10. péntek, 11:16
Folytatódik a magas színvonalú politikai cicaharc.
Liviu Dragnea nagyon ügyel arra, hogy a tévés szereplései emlékezetesek legyenek. Miután az Antena 3 egyik esti műsorában filctollat ragadva üzent Iohannisnak, csütörtök este a Realitatea hírtelevízió esti műsorában alkotott maradandót. 
 
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyvezére ezúttal arról tartott kiselőadást, hogy Klaus Iohannis államfő erőszakkal akarja leváltani a kormányt és felbontani a kormánykoalíciót.
 
„Én meg vagyok győződve róla, hogy az államelnöki hivatal laboratóriumaiban, ahol minden tüntetést és akciót kitalálnak, és ahonnan a párhuzamos államnak is küldik a parancsokat, rendkívül súlyos, erőszakos dolgokra készülnek annak érdekében, hogy megdöntsék ezt a kormányt” – mondta Dragnea. 
 

A pártelnök szerint az országban annyira jól mennek a dolgok mostanában, hogy Iohannis rájött, ilyen körülmények közt nem tudja megnyerni a jövő évi államfőválasztást.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27737
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.