FIGHT!
gycsaba
2018. augusztus 10. péntek, 11:16
Folytatódik a magas színvonalú politikai cicaharc.
Liviu Dragnea nagyon ügyel arra, hogy a tévés szereplései emlékezetesek legyenek. Miután az Antena 3 egyik esti műsorában filctollat ragadva üzent Iohannisnak, csütörtök este a Realitatea hírtelevízió esti műsorában alkotott maradandót. 
 
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyvezére ezúttal arról tartott kiselőadást, hogy Klaus Iohannis államfő erőszakkal akarja leváltani a kormányt és felbontani a kormánykoalíciót.
 
„Én meg vagyok győződve róla, hogy az államelnöki hivatal laboratóriumaiban, ahol minden tüntetést és akciót kitalálnak, és ahonnan a párhuzamos államnak is küldik a parancsokat, rendkívül súlyos, erőszakos dolgokra készülnek annak érdekében, hogy megdöntsék ezt a kormányt” – mondta Dragnea. 
 

A pártelnök szerint az országban annyira jól mennek a dolgok mostanában, hogy Iohannis rájött, ilyen körülmények közt nem tudja megnyerni a jövő évi államfőválasztást.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27737
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?