FIGHT!
gycsaba
2018. augusztus 10. péntek, 11:16
Folytatódik a magas színvonalú politikai cicaharc.
Liviu Dragnea nagyon ügyel arra, hogy a tévés szereplései emlékezetesek legyenek. Miután az Antena 3 egyik esti műsorában filctollat ragadva üzent Iohannisnak, csütörtök este a Realitatea hírtelevízió esti műsorában alkotott maradandót. 
 
A Szociáldemokrata Párt (PSD) nagyvezére ezúttal arról tartott kiselőadást, hogy Klaus Iohannis államfő erőszakkal akarja leváltani a kormányt és felbontani a kormánykoalíciót.
 
„Én meg vagyok győződve róla, hogy az államelnöki hivatal laboratóriumaiban, ahol minden tüntetést és akciót kitalálnak, és ahonnan a párhuzamos államnak is küldik a parancsokat, rendkívül súlyos, erőszakos dolgokra készülnek annak érdekében, hogy megdöntsék ezt a kormányt” – mondta Dragnea. 
 

A pártelnök szerint az országban annyira jól mennek a dolgok mostanában, hogy Iohannis rájött, ilyen körülmények közt nem tudja megnyerni a jövő évi államfőválasztást.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27737
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.