A fotó forrása a Partiumi Magyar Napok Facebook-oldala
meghátrálás
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 12:48
A Partiumi Magyar Napok szervezői letettek korábbi terveikről.

FRISSÍTÉS

A Partiumi Magyar Napok szervezői a rendezvény Facebook-oldalán közölték, hogy mégsem vezetik be a hétvégi fizetős rendszert.

 

Korában arról volt szó, hogy tízlejes belépőt kell fizetniük azoknak, akik részt szeretnének venni a Partium legnagyobb magyar fesztiváljának hétvégi programjain. A szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok szervezői biztonsági okokkal indokolták a tervezett újítást.

Eszerint szombat-vasárnap azoknak, akik a Kossuth-kertben szeretnének kikapcsolódni, tízlejes, lefogyasztható belépőt kellett volna váltaniuk, számolt be a Szatmári Friss Újság. Ezért karszalagot, illetve két ötlejes zsetont kaptak volna, melyet a kertben felállított lacikonyháknál, sörsátraknál válthattak volna be.

Stier Péter főszervező a lapnak elmondta, a látogatók biztonságára és nyugodt szórakozására való tekintettel döntöttek a belépő bevezetése mellett. Úgy vélte, tíz lejt mindenki rászán a hétvégi szórakozásra, így senki számára nem lesz megerőltető a lefogyasztható belépő kifizetése.

A Partiumi Magyar Napokat augusztus 20. és 26. között tartják, a rendezvényeket idén először Szatmárnémeti mellett más településekre, Nagykárolyra, Tasnádra és Máramarosszigetre is kiterjesztik. A fesztivál idei felhozataláról ITT írtunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27739
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?