A fotó forrása a Partiumi Magyar Napok Facebook-oldala
meghátrálás
papmeli
2018. augusztus 10. péntek, 12:48
A Partiumi Magyar Napok szervezői letettek korábbi terveikről.

FRISSÍTÉS

A Partiumi Magyar Napok szervezői a rendezvény Facebook-oldalán közölték, hogy mégsem vezetik be a hétvégi fizetős rendszert.

 

Korában arról volt szó, hogy tízlejes belépőt kell fizetniük azoknak, akik részt szeretnének venni a Partium legnagyobb magyar fesztiváljának hétvégi programjain. A szatmárnémeti Partiumi Magyar Napok szervezői biztonsági okokkal indokolták a tervezett újítást.

Eszerint szombat-vasárnap azoknak, akik a Kossuth-kertben szeretnének kikapcsolódni, tízlejes, lefogyasztható belépőt kellett volna váltaniuk, számolt be a Szatmári Friss Újság. Ezért karszalagot, illetve két ötlejes zsetont kaptak volna, melyet a kertben felállított lacikonyháknál, sörsátraknál válthattak volna be.

Stier Péter főszervező a lapnak elmondta, a látogatók biztonságára és nyugodt szórakozására való tekintettel döntöttek a belépő bevezetése mellett. Úgy vélte, tíz lejt mindenki rászán a hétvégi szórakozásra, így senki számára nem lesz megerőltető a lefogyasztható belépő kifizetése.

A Partiumi Magyar Napokat augusztus 20. és 26. között tartják, a rendezvényeket idén először Szatmárnémeti mellett más településekre, Nagykárolyra, Tasnádra és Máramarosszigetre is kiterjesztik. A fesztivál idei felhozataláról ITT írtunk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27739
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.