A hülyeségnek nincs határa
papmeli
2018. augusztus 9. csütörtök, 19:25
Bagoly mondja verébnek? Maria Grapininek nem ez az első melléfogása, de ez azért már egy szint.

Ostobának nevezte a külföldön élő román állampolgárokat Maria Grapini. Az a PSD-s európai parlamenti képviselő, aki folyamatosan újabbnál újabb nyelvi botlása, melléfogása miatt kerül a sajtó kereszttűzébe.

Most a diaszpóra pénteki tüntetése kapcsán osztott meg egy „okosságot”. „Értesítjük a külföldieket, hogy az ostobasági díjat az USR-székházakban lehet befizetni. Ostobasági tanúsítvány nélkül nem lehet részt venni a tüntetésen” - üzente a temesvári politikus a külföldön élő románoknak. Valaki azonban jelezhette neki, hogy a bejegyzés inkább a saját IQ-szintjéről tanúskodik és egyáltalán nem tesz jót az imázsának, mert később törölte.

Aztán ismét üzent, ezúttal a Facebook-oldalára íróknak, azt, hogy immunis a sértésekre. Az lehet, de amit kapott, azt biztos nem teszi ki az ablakba. Később megpróbált visszakozni, nem nagy sikerrel. Az USR közben panaszt nyújtott be ellene az Országos Disztrimináció-ellenes Tanácshoz(CNCD.
 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27731
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.