Illusztráció | Fotó: Pixabay
Maffiamódszer
Timi
2018. augusztus 9. csütörtök, 18:15
Nemcsak a pénzüktől fosztották meg a gyanútlan külföldieket, személyazonosságukkal is visszaéltek a profi bűnbandát alkotó csalók.

Legalább öt éve működő, kiterjedt bűnszervezetet számolt fel a spanyol rendőrség Madridban. A bűnözői hálózat elfogott 55 tagja közül 45 román állampolgár, akik elsősorban Spanyolországba készülő külföldi turistákat vertek át. A rendőrségre több mint ötszáz feljelentés érkezett, a feltételezett kár meghaladja a 400 ezer eurót.

A csalók a legismertebb szállásközvetítő honlapokat használták fel a turisták átverésére, a fontos idegenforgalmi célpontok közelében található lakásokkal és nyaralókkal kecsegtetve őket. Csakhogy a foglalódíjak átutalása után az állítólagos főbérlők felszívódtak, a turisták pedig hoppon maradtak. Az üzlet fesztiválok idején virágzott a leginkább, egyes esetekben akár több ezer eurót is kicsaltak a gyanútlan külföldiektől.

Az elkövetők – akik egyébként rokoni kapcsolatban állnak –, nemcsak az áldozatok manipulálásához, hanem az informatikai rendszerek és online banki platformok működéséhez is jól értettek. Létező szállásközvetítő oldalakat klónoztak, megszerezték az átvert személyek banki adatait, melyeket online vásárlásokhoz is felhasználtak. Sőt, adataikkal visszaélve, még gyanús ügyletekbe is belekeverték az áldozatokat, akik az elúszott nyaralás mellett még azzal is szembesültek, hogy bűnügyi nyilvántartásba vették őket. Mindez azt a célt szolgálta, hogy megtévessze a rendőrséget, elterelje a figyelmet az igazi elkövetőkről.

A rendőrség megállapította, a Madridban rejtőzködő bandavezérek több hamis személyi igazolvánnyal is rendelkeztek, a banda ugyanakkor más országokban is jelen volt.

A bűncselekmények egy részét a delikvensek elismerték, annak reményében, hogy ezáltal csökkenhet a rájuk kiszabott börtönbüntetés. A nyomozás az EUROPOL közreműködésével tovább folytatódik, a sajtó szerint hamarosan újabb letartóztatások várhatóak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27730
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?