Illusztráció | Fotó: Pixabay
Maffiamódszer
Timi
2018. augusztus 9. csütörtök, 18:15
Nemcsak a pénzüktől fosztották meg a gyanútlan külföldieket, személyazonosságukkal is visszaéltek a profi bűnbandát alkotó csalók.

Legalább öt éve működő, kiterjedt bűnszervezetet számolt fel a spanyol rendőrség Madridban. A bűnözői hálózat elfogott 55 tagja közül 45 román állampolgár, akik elsősorban Spanyolországba készülő külföldi turistákat vertek át. A rendőrségre több mint ötszáz feljelentés érkezett, a feltételezett kár meghaladja a 400 ezer eurót.

A csalók a legismertebb szállásközvetítő honlapokat használták fel a turisták átverésére, a fontos idegenforgalmi célpontok közelében található lakásokkal és nyaralókkal kecsegtetve őket. Csakhogy a foglalódíjak átutalása után az állítólagos főbérlők felszívódtak, a turisták pedig hoppon maradtak. Az üzlet fesztiválok idején virágzott a leginkább, egyes esetekben akár több ezer eurót is kicsaltak a gyanútlan külföldiektől.

Az elkövetők – akik egyébként rokoni kapcsolatban állnak –, nemcsak az áldozatok manipulálásához, hanem az informatikai rendszerek és online banki platformok működéséhez is jól értettek. Létező szállásközvetítő oldalakat klónoztak, megszerezték az átvert személyek banki adatait, melyeket online vásárlásokhoz is felhasználtak. Sőt, adataikkal visszaélve, még gyanús ügyletekbe is belekeverték az áldozatokat, akik az elúszott nyaralás mellett még azzal is szembesültek, hogy bűnügyi nyilvántartásba vették őket. Mindez azt a célt szolgálta, hogy megtévessze a rendőrséget, elterelje a figyelmet az igazi elkövetőkről.

A rendőrség megállapította, a Madridban rejtőzködő bandavezérek több hamis személyi igazolvánnyal is rendelkeztek, a banda ugyanakkor más országokban is jelen volt.

A bűncselekmények egy részét a delikvensek elismerték, annak reményében, hogy ezáltal csökkenhet a rájuk kiszabott börtönbüntetés. A nyomozás az EUROPOL közreműködésével tovább folytatódik, a sajtó szerint hamarosan újabb letartóztatások várhatóak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27730
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.