error
papmeli
2018. augusztus 9. csütörtök, 17:38
Miközben az adóhatóságnak kellene végre valaki elmagyarázza az online ügyintézés lényegét.

Újabb digitális forradalom készül Romániában: számítógépeket szerel be a lakosok számára az adóhatóság, ahol online kitölthetik a személyi jövedelemadó-bevallásukat. És természetes sorban állhatnak, amíg kerül szabad gép. Ugyanúgy, akárcsak a papíralapú adóbevallás esetében.

Az ANAF közölte: az online adóbevalláshoz szükséges felszerelés már a székhelyek 98 százalékában várja azokat, akik nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Az adóhatóság elve ugyanis, hogy az ügyfelek akkor szoknak hozzá az online ügyintézéshez, ha használják azt.

Erre több lehetőséget is teremt a számukra: szeptemberben visszamehetnek ellenőrizni, ha helyesen vezették be az adataikat a virtuális térbe. Ebben az adóhatóság alkalmazottai is segítenek, azt is megmutatják, hogy az egyszerű halandó hogyan boldogulhat az online adatbázisok világában. A hatóság így készíti fel ügyfeleit a jövőre: januártól kizárólag online hajlandó kommunikálni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27729
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?