error
papmeli
2018. augusztus 9. csütörtök, 17:38
Miközben az adóhatóságnak kellene végre valaki elmagyarázza az online ügyintézés lényegét.

Újabb digitális forradalom készül Romániában: számítógépeket szerel be a lakosok számára az adóhatóság, ahol online kitölthetik a személyi jövedelemadó-bevallásukat. És természetes sorban állhatnak, amíg kerül szabad gép. Ugyanúgy, akárcsak a papíralapú adóbevallás esetében.

Az ANAF közölte: az online adóbevalláshoz szükséges felszerelés már a székhelyek 98 százalékában várja azokat, akik nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Az adóhatóság elve ugyanis, hogy az ügyfelek akkor szoknak hozzá az online ügyintézéshez, ha használják azt.

Erre több lehetőséget is teremt a számukra: szeptemberben visszamehetnek ellenőrizni, ha helyesen vezették be az adataikat a virtuális térbe. Ebben az adóhatóság alkalmazottai is segítenek, azt is megmutatják, hogy az egyszerű halandó hogyan boldogulhat az online adatbázisok világában. A hatóság így készíti fel ügyfeleit a jövőre: januártól kizárólag online hajlandó kommunikálni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27729
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.