error
papmeli
2018. augusztus 9. csütörtök, 17:38
Miközben az adóhatóságnak kellene végre valaki elmagyarázza az online ügyintézés lényegét.

Újabb digitális forradalom készül Romániában: számítógépeket szerel be a lakosok számára az adóhatóság, ahol online kitölthetik a személyi jövedelemadó-bevallásukat. És természetes sorban állhatnak, amíg kerül szabad gép. Ugyanúgy, akárcsak a papíralapú adóbevallás esetében.

Az ANAF közölte: az online adóbevalláshoz szükséges felszerelés már a székhelyek 98 százalékában várja azokat, akik nem rendelkeznek otthoni számítógéppel. Az adóhatóság elve ugyanis, hogy az ügyfelek akkor szoknak hozzá az online ügyintézéshez, ha használják azt.

Erre több lehetőséget is teremt a számukra: szeptemberben visszamehetnek ellenőrizni, ha helyesen vezették be az adataikat a virtuális térbe. Ebben az adóhatóság alkalmazottai is segítenek, azt is megmutatják, hogy az egyszerű halandó hogyan boldogulhat az online adatbázisok világában. A hatóság így készíti fel ügyfeleit a jövőre: januártól kizárólag online hajlandó kommunikálni.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27729
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.