nem Malmö
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 9. csütörtök, 23:19
Egy lépéssel közelebb a csoportkör az Európa Ligában.

A múlt héten kizúgott ugyan a Bajnokok Ligájából, de az Európa Ligában még próbálkozhat a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata a komoly pénzdíjjal járó csoportkör elérésével. Az első próbálkozás jól is sikerült, a vasutasok George Ţucudean két góljával idegenben verték 2-0-ra az örmény FC Alashkertet. A CFR középcsatára mindkét félidő elején bevette a jereváni csapat kapuját, az elsőben Camora indítását lőtte be ballal, a másodikban pedig az önmaga által kiharcolt büntetőt jobbal.

A szerény képességű örmény együttes nem sok zavart tudott okozni a CFR védelmének, játékosai főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek ritkán voltak erősek és még ritkábban pontosak. A kolozsváriak viszont energiatakarékos focival is könnyedén nyertek, pedig Deac, De Luca és Omrani sérülés, Culio pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

A visszavágót jövő csütörtökön, 20 órától rendezik a Fellegváron, a párharc győztese pedig a Legia Varsó és a luxemburgi Dudelange összecsapásból továbbjutó együttessel játszhat, immár a csoportkörbe kerülésért.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27735
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.