nem Malmö
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 9. csütörtök, 23:19
Egy lépéssel közelebb a csoportkör az Európa Ligában.

A múlt héten kizúgott ugyan a Bajnokok Ligájából, de az Európa Ligában még próbálkozhat a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata a komoly pénzdíjjal járó csoportkör elérésével. Az első próbálkozás jól is sikerült, a vasutasok George Ţucudean két góljával idegenben verték 2-0-ra az örmény FC Alashkertet. A CFR középcsatára mindkét félidő elején bevette a jereváni csapat kapuját, az elsőben Camora indítását lőtte be ballal, a másodikban pedig az önmaga által kiharcolt büntetőt jobbal.

A szerény képességű örmény együttes nem sok zavart tudott okozni a CFR védelmének, játékosai főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek ritkán voltak erősek és még ritkábban pontosak. A kolozsváriak viszont energiatakarékos focival is könnyedén nyertek, pedig Deac, De Luca és Omrani sérülés, Culio pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

A visszavágót jövő csütörtökön, 20 órától rendezik a Fellegváron, a párharc győztese pedig a Legia Varsó és a luxemburgi Dudelange összecsapásból továbbjutó együttessel játszhat, immár a csoportkörbe kerülésért.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27735
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.