(tök)ász
Jean St'Ay
2018. augusztus 8. szerda, 10:11
A rég lehullt teniszcsillag meglengette a trikolór teniszütőt Orbán Viktor felé.

Tudják, milyen ez az Ilie Năstase, találó becenevén Nasty (vagyis aljas, gonosz, csúnya, komisz, piszkos, szemérmetlen), volt teniszcsillag, jelenleg inkább bunkó botrányhős. Ha mégsem, tessék nyugodtan ide, ide, meg ide kattintani, és máris megtudhatják.

Nos, ez a Nasty valahogy megtudta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédet mondott Tusványoson. Azonnal villogni kezdtek fejében a linkek: ha Orbán, akkor biztos az RMDSZ is benne van a képben, meg Vlagyimir Putyin, meg persze Erdély. Na, ennyi kellett a jóembernek: kapta magát, és odaütött a trikolór teniszütővel.

Az első ásza az RMDSZ-t célozta meg. Idézzük, szó szerint: „Ők egy párt a román parlamentben. Van nekünk pártunk a magyar parlamentben? Nincs. Az RMDSZ menjen ki a román parlamentből, nincs ott semmi keresnivalója. Maholnap felteszik a zászlót a román parlementre.” Nyilván a magyar, az erdélyi, esetleg a székely zászlóra gondolt a derék Nasty.

Aztán jött a második ász, ez Orbán Viktornak ment. Naná, hogy Nasty bácsi is a centenáriumra vonatkozó megjegyzést (a magyarok számára ez az ünnep nem ünnep) emelte ki, mint legsúlyosabbat. És akkor ismét idézünk: „Nem sérthetnek meg bennünket többé úgy, ahogy Tusnádon tették, de az se lehet, hogy a román kormány, a román külügy egyetlen képviselője se legyen ott, hogy befogja Orbán száját. Nem értem, miért csináljuk ezt, félünk, de kitől félünk?” Juj, na most aztán retteghet a magyar kormány.

És máris érkezett a harmadik ász. Nasty úr leleplezett egy mocskos összeesküvést, amelyről azóta is beszél az egész világsajtó. (Nem!) Kiderítette, hogy Orbán Viktor beszéde mögött Vlagyimir Putyin áll! Komolyan, ez a Nasty egy mioritikus James Bond. Na de, idézünk: „Orbán beszédét Putyin engedélyezte. Legyünk komolyak, Putyin és Orbán kéz a kézben arra várnak, hogy bejöjjenek Romániába, az egyik elveszi Moldvát, a másik Erdélyt, legyünk résen, uraim.”

Oké, ezt már nem bírtuk röhögés nélkül leírni. Elképzeltük ugyanis, amint Putyin és Orbán kézen fogva besétál a mioritikus hazába. Jó nevetést kívánunk Önöknek is!

Ja, a román sajtó is hivatásának magaslatán állt az ügyben. A leleményes cikkíró úgy vezette fel a cikket, hogy Ilie Năstase keményen reagált Orbán Viktor „Románia elleni támadásaira”.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27705
Hiába szajkózzák egyesek ismét a magyarveszélyt, Erdély elszakításának rémképével már nem lehet meggyőzni a gazdasági önrendelkezést akaró erdélyi városvezetőket.
Az erdélyi és bánsági városok után újabb régió képviselői szállnak be a bukaresti „fejlődési” modell elleni harcba.
Felelős politikus nem tesz ilyet! – szólt az intelem.
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Mert a hivatalnak nincs pénze alkalmazottra.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.