(tök)ász
Jean St'Ay
2018. augusztus 8. szerda, 10:11
A rég lehullt teniszcsillag meglengette a trikolór teniszütőt Orbán Viktor felé.

Tudják, milyen ez az Ilie Năstase, találó becenevén Nasty (vagyis aljas, gonosz, csúnya, komisz, piszkos, szemérmetlen), volt teniszcsillag, jelenleg inkább bunkó botrányhős. Ha mégsem, tessék nyugodtan ide, ide, meg ide kattintani, és máris megtudhatják.

Nos, ez a Nasty valahogy megtudta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédet mondott Tusványoson. Azonnal villogni kezdtek fejében a linkek: ha Orbán, akkor biztos az RMDSZ is benne van a képben, meg Vlagyimir Putyin, meg persze Erdély. Na, ennyi kellett a jóembernek: kapta magát, és odaütött a trikolór teniszütővel.

Az első ásza az RMDSZ-t célozta meg. Idézzük, szó szerint: „Ők egy párt a román parlamentben. Van nekünk pártunk a magyar parlamentben? Nincs. Az RMDSZ menjen ki a román parlamentből, nincs ott semmi keresnivalója. Maholnap felteszik a zászlót a román parlementre.” Nyilván a magyar, az erdélyi, esetleg a székely zászlóra gondolt a derék Nasty.

Aztán jött a második ász, ez Orbán Viktornak ment. Naná, hogy Nasty bácsi is a centenáriumra vonatkozó megjegyzést (a magyarok számára ez az ünnep nem ünnep) emelte ki, mint legsúlyosabbat. És akkor ismét idézünk: „Nem sérthetnek meg bennünket többé úgy, ahogy Tusnádon tették, de az se lehet, hogy a román kormány, a román külügy egyetlen képviselője se legyen ott, hogy befogja Orbán száját. Nem értem, miért csináljuk ezt, félünk, de kitől félünk?” Juj, na most aztán retteghet a magyar kormány.

És máris érkezett a harmadik ász. Nasty úr leleplezett egy mocskos összeesküvést, amelyről azóta is beszél az egész világsajtó. (Nem!) Kiderítette, hogy Orbán Viktor beszéde mögött Vlagyimir Putyin áll! Komolyan, ez a Nasty egy mioritikus James Bond. Na de, idézünk: „Orbán beszédét Putyin engedélyezte. Legyünk komolyak, Putyin és Orbán kéz a kézben arra várnak, hogy bejöjjenek Romániába, az egyik elveszi Moldvát, a másik Erdélyt, legyünk résen, uraim.”

Oké, ezt már nem bírtuk röhögés nélkül leírni. Elképzeltük ugyanis, amint Putyin és Orbán kézen fogva besétál a mioritikus hazába. Jó nevetést kívánunk Önöknek is!

Ja, a román sajtó is hivatásának magaslatán állt az ügyben. A leleményes cikkíró úgy vezette fel a cikket, hogy Ilie Năstase keményen reagált Orbán Viktor „Románia elleni támadásaira”.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27705
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?