Újabb 28 kilométeres autópálya-szakaszt adtak át Erdélyben

Az út Tordát Nagyenyeddel köti össze, 890 millió lejbe került.
Hirdetés

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) hétfőn este átadta az A10-es autópálya 3. és 4. szakaszához tartozó 28 kilométernyi útszakaszt, Torda és Nagyenyed között, azóta közlekedni is lehet rajta.

A vadiúj pályaszakaszra egy nagyenyedi csomópontnál lehet felhajtani, aztán Tordánál le. Szászsebes és Nagyenyed között továbbra is a DN1-es országúton zajlik a közlekedés, ugyanis az 1. és 2. autópályaszakaszok (mintegy 40 km) csak félig készültek el.

A kivitelezőnek, az olasz Tirrena Scavi vállalatnak nemrég még el kellett távolítania három kilométernyi aszfaltot a 3. szakaszon, ugyanis a bitumen az aszfalt felszínére került, ami negatívan befolyásolta az út állapotát. Mivel nem sikerült befejezni a 2. szakaszt, a 3. szakasz kábé három kilométernyi részét, illetve az enyedi kerülőutat átadják ugyan, de közlekedni nem lehet rajta. Az autópályára csak a Nagyenyed Torda felőli végén épített csomópontnál lehet felhajtani.

A Torda és Szászsebes közötti autópályát a kormány utólag engedélyeztette Brüsszellel, hogy azt is uniós pénzekből építsék meg, ugyanis összeköttetést teremt az Erdélyt majd átszelő két autópálya között. 

Hirdetés