Fotó: Infooradea.ro
Tragédia
papmeli
2018. július 28. szombat, 15:58
A testvéreket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a felelőtlen sofőrnek haja szála sem görbült.

Négy nővér került súlyos sérülésekkel kórházba szombaton Nagyváradon, miután elgázolta őket egy járdára kisodródott autós. A 8 és 20 év közötti lányok a Kolozsvári úton (Calea Clujului) közlekedtek szabályosan a járdán, amikor telibe találta őket a gépkocsi.

A szörnyű baleset abszurd módon épp a közlekedési rendőrség székhelye előtt történt, a Lengyelországban bejegyzett Ford Galaxy sofőrje, egy 20 éves nagyváradi fiatalember

túl nagy sebességgel közlekedett és a nedves úttesten elveszítette uralmát a jármű felett.

A kocsi így kisodródott a járdára és telibe találta a négy testvért, akik a közeli Szalárd községből valók. A 8,12,14 és 20 éves lányok körül kettőt több méteren keresztül magával sodort az autó, csak a rohammentőknek sikerült kihúzniuk őket a roncsok közül. Mind a négyük súlyos sérüléseket és koponyasérüléseket szenvedett. A legsúlyosabb állapotban a 12 éves lány van, neki amputálni kellett az egyik lábszárát, mentőhelikopterrel szállították a temesvári kórházba.

A felelőtlen sofőrnek haja szála sem görbült, őt a rendőrök sietve az őrsre vitték, mert

félő volt, hogy meglincseli a baleset helyszínén összegyűlt tömeg.

A roma nemzetiségű fiatal férfi nem volt ittas és érvényes jogosítványa is volt. A szalárdi családban nem ez az első tragédia, a lányok bátyja egy éve kómában fekszik, miután tavaly szintén közlekedési baleset áldozata lett, anyjuknak pedig nemrég szívinfarktusa volt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27581
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.