Fotó: Csabainé Galló Linda
Óvatosan lépkedj!
Jean St'Ay
2018. július 27. péntek, 15:49
Lehet bulizni, lehet éjszakába nyúlni, de azért tartsátok nyitva a szemeteket.

Dübörög Tusványos, az emberek buliznak, a nagy élet mélyen belenyúlik az éjszakába. Közben azért ne feledjük: a nulladik napon máris beköszönt a medve a szabadegyetemre. Aztán okos emberek okos dolgokat mondtak arról, mi a teendő, ha jön a medve.

És a medve tényleg jön. A fenti fotó csütörtökön délután készült. Nem a táborban. Odafent, az úton. Vagyis, a medvék közöttünk járnak. Szóval, lehet sok mindent mondani, tudni, a lényeg mégis az, hogy fél szemünket folyamatosan tartsuk a mackón. Mert ha nem, könnyen előfordul, hogy belénk gyalogol. És nem csak az önérzetünkbe.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27551
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?