Viorica Dăncilát nem kívánatos személynek nyilvánítanák egy romániai városban

Zsilvásárhelyen nagyon berágtak a román miniszterelnök asszonyra, álhírterjesztés okán.
Hirdetés

Kezdjük ott, ugye, hogy a minap Viorica Dăncilă román miniszterelnök asszony bemutatta a kormány féléves munkájának mérlegét. És hát, szó mi szó, irtó klassz munkát végzett a kormány az elmúlt hat hónap alatt, legalábbis a nép elé tárt adatok szerint.

Igen ám, de kiderült, hogy akadtak a bemutatóban olyan adatok is, amelyeket – hogy is mondjuk finoman – kicsit jobbá fésültek, mint amilyenek valójában. Például a zsilvásárhelyi (Târgu Jiu) stadionra vonatkozó adatok. A miniszterelnök asszony az értékelőben a kormány munkájának fényes eredményei közt említette az ominózus stadiont. Igen ám, de van egy kis baj. A zsilvásárhelyi stadion nem készült el.

Az igaz, hogy 2015-ben elkezdték építeni (ki tudja, milyen kormány volt akkor éppen, ja a Victor Pontáé), de azóta sem fejezték be. Vagyis nincs kész. Vagyis nem lehet eredményként feltüntetni. Mert egy ilyen befektetés akkor válik eredménnyé, amikor a létesítményt ünnepélyesen átadják, elvágják a trikolór szalagot, és boldogan sportol, edz, szurkol benne a nép.

És hogy miért nincs kész? Hát, mert elfogyott a pénz. És a kormány – az a kormány, ugye, melynek miniszterelnök asszonya eldicsekedett a nagy eredménnyel – még nem utalta át a hiányzó összegeket. Három év alatt 23 millió eurót költöttek a stadion megépítésére, és még négymillió hibádzik. Az illetékesek viszont remélik, hogy befut a pénz, a stadiont sikerül még az idén befejezni, és akkor már lehet vele dicsekedni.

A zsilvásárhelyi tanács egyik tagja, Mihai Paraschiv tanácsos úr annyira megharagudott a miniszterelnök asszony álhírterjesztése kapcsán, hogy kijelentette: kezdeményezni fogja Viorica Dăncilă nem kívánatos személlyé nyilvánítását a városban, amíg a hölgy mandátuma tart.

Hirdetés