üzletvadász
szabot
2018. július 21. szombat, 15:31
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.

Portugália öt újabb F-16-os többfunkciós vadászgépet adna el Romániának, jelentette be a portugál sajtó szerint az ottani védelmi minisztérium – írja a Mediafax hírügynökség. A portugál légvédelem ezeket az Egyesült Államoktól vásárolandó gépekkel helyettesítené, amelyeket szintén Portugália újítana fel a helyi hadiipar Mid-Life Upgrade programjában.

A felújított, immár portugál F-16-osok eladásáról azonban az amerikai gyártóval is tárgyalni kell, jelezték a hatóságok, és az a folyamat még nem zárult le. A portugál védelmi minisztérium úgy értékelte a Lusa hírügynökségnek, hogy a korábbi F-16-osok felújítása és eladása Romániának siker volt minden érdekelt fél számára.

Románia 2014-ben állapodott meg Portugáliával, hogy 12 darab, ott felújított F-16-os vadászgépet vásárol. A 600 millió eurós vételár nemcsak a felújítást tartalmazta, hanem a román személyzet – 9 pilóta és 75 műszakis – kiképzését is. Az első hat vadászgép 2016 októberében érkezett Romániába, az utolsó darabok 2017 szeptemberében.

Nem lehet véletlen, hogy Portugália épp most mutatkozik késznek újabb üzlet kötésére: két hete zuhant le egy újabb MIG 21 Lancer típusú vadászgép egy repülőshow keretében, azóta nem repült román vadászgép, az ország légterére a brit légierő négy Eurofight típusú gépe ügyel.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27463
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.