üzletvadász
szabot
2018. július 21. szombat, 15:31
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.

Portugália öt újabb F-16-os többfunkciós vadászgépet adna el Romániának, jelentette be a portugál sajtó szerint az ottani védelmi minisztérium – írja a Mediafax hírügynökség. A portugál légvédelem ezeket az Egyesült Államoktól vásárolandó gépekkel helyettesítené, amelyeket szintén Portugália újítana fel a helyi hadiipar Mid-Life Upgrade programjában.

A felújított, immár portugál F-16-osok eladásáról azonban az amerikai gyártóval is tárgyalni kell, jelezték a hatóságok, és az a folyamat még nem zárult le. A portugál védelmi minisztérium úgy értékelte a Lusa hírügynökségnek, hogy a korábbi F-16-osok felújítása és eladása Romániának siker volt minden érdekelt fél számára.

Románia 2014-ben állapodott meg Portugáliával, hogy 12 darab, ott felújított F-16-os vadászgépet vásárol. A 600 millió eurós vételár nemcsak a felújítást tartalmazta, hanem a román személyzet – 9 pilóta és 75 műszakis – kiképzését is. Az első hat vadászgép 2016 októberében érkezett Romániába, az utolsó darabok 2017 szeptemberében.

Nem lehet véletlen, hogy Portugália épp most mutatkozik késznek újabb üzlet kötésére: két hete zuhant le egy újabb MIG 21 Lancer típusú vadászgép egy repülőshow keretében, azóta nem repült román vadászgép, az ország légterére a brit légierő négy Eurofight típusú gépe ügyel.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27463
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?