Fotó: Facebook | Sorin Bobis
#muiePSD
Timi
2018. július 20. péntek, 10:38
A tiltakozás egy új és rendkívül szórakoztató módja kezd elterjedni.

A tegnap arról számolhattunk be, hogy egy Svédországban regisztrált autó MUIEPSD feliratú rendszámtáblával érkezett a nagylaki határátkelőhöz, ma pedig arról adhatunk hírt, hogy hasonló felirat jelent meg Kolozsvár és Szászrégen között, egy domboldalon, a termésbe „gravírozva”.

A Facebook-fotó nem Photoshop, a feltöltő szerint tényleg ez a felirat látható Pusztakamarás közelében. Repülőből a kolozsvári landolás előtt néhány perccel, jobb kéz felől lehet megcsodálni. Ha valaki arra jár, kérjük, fotózza le még egyszer a kételkedőknek.

A sajtó érdeklődésére az öltetgazda elmondta: a felirat 60 m hosszú és 300 m széles, és egyik barátjának magánterületén található. Hamarosan egy újabb területen is megjelenhet. 

Mindenesetre a tiltakozás ezen formája ötletesebb és kevésbé idegtépő, mint a forgalom leállítása.

(románul nem tudó olvasóinknak: a „muie PSD” kb. azt jelenti: kapd be, PSD).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27446
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?