Sajtkoffer
gycsaba
2018. július 20. péntek, 18:31
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.

A Holzindustrie Schweighofer továbbra is felvásárolja az ország természetvédelmi parkjaiban törvénytelenül kitermelt faanyagot, annak ellenére, hogy az osztrák faipari vállat ezt több alkalommal is nyíltan tagadta – mutat rá legfrissebb jelentésében a washingtoni székhelyű Environmental Investigation Agency (EIA).

Az amerikai természetvédelmi szervezet szerint az osztrák tulajdonú cég az év eleje óta több mint 35 ezer köbméter, a Radnai és a Kelemen nemzeti parkból származó rönköt vásárolt beszállítóitól. A Schweighofer az Agerpreshez eljuttatott válaszában azt magyarázza hosszasan, hogy a társaság minden beszállítójától elkéri a faanyag eredetét igazoló okiratokat, s amennyiben a portéka természetvédelmi területről származik, elállnak a vásártól.

Az amerikai környezetvédők friss jelentésükben az eszeveszett tempóban zajló romániai erdőirtásra is felhívják a figyelmet: míg 2005-ben 300 ezer hektár szűz erdőség szerepelt a hivatalos nyilvántartásban, ez mára 100 ezerre csökkent.

A Holzindustrie Schweighofer 2002 óta három deszkagyárat és két panelgyártó üzemet működtet az országban összesen körülbelül 3100 alkalmazottal. Időközben alaposan elvesztette népszerűségét az illegális fakitermelés gyanúja miatt. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27458
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?