Sajtkoffer
gycsaba
2018. július 20. péntek, 18:31
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.

A Holzindustrie Schweighofer továbbra is felvásárolja az ország természetvédelmi parkjaiban törvénytelenül kitermelt faanyagot, annak ellenére, hogy az osztrák faipari vállat ezt több alkalommal is nyíltan tagadta – mutat rá legfrissebb jelentésében a washingtoni székhelyű Environmental Investigation Agency (EIA).

Az amerikai természetvédelmi szervezet szerint az osztrák tulajdonú cég az év eleje óta több mint 35 ezer köbméter, a Radnai és a Kelemen nemzeti parkból származó rönköt vásárolt beszállítóitól. A Schweighofer az Agerpreshez eljuttatott válaszában azt magyarázza hosszasan, hogy a társaság minden beszállítójától elkéri a faanyag eredetét igazoló okiratokat, s amennyiben a portéka természetvédelmi területről származik, elállnak a vásártól.

Az amerikai környezetvédők friss jelentésükben az eszeveszett tempóban zajló romániai erdőirtásra is felhívják a figyelmet: míg 2005-ben 300 ezer hektár szűz erdőség szerepelt a hivatalos nyilvántartásban, ez mára 100 ezerre csökkent.

A Holzindustrie Schweighofer 2002 óta három deszkagyárat és két panelgyártó üzemet működtet az országban összesen körülbelül 3100 alkalmazottal. Időközben alaposan elvesztette népszerűségét az illegális fakitermelés gyanúja miatt. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27458
Azoknak a szülőknek a gyerekeiről van szó, akik külföldön dolgoznak.
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.