Jó húzás
béel
2018. július 20. péntek, 07:07
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.

Hargita megyei játékosra mosolygott rá a szerencse a hatos lottó csütörtöki húzásán: a lottótársaság közlése szerint Maroshévízen adták fel azt a szelvényt, amelynek szerencsés tulajdonosa 9 720 865 lejt, vagyis több mint kétmillió eurót nyert.

A játékos nem komplikálta túl a dolgokat, egyszerű szelvényt játszott meg, amelyért 7 lej 30 banit fizetett – vagyis a befektetése zseniálisnak bizonyult.

A nyerőszámok a következők: 23, 49, 5, 2, 41, 16.

Idén ez a legnagyobb összegű nyeremény. Amúgy ebben az évben négyszer vitték el a főnyereményt, legutóbb május 15-én örülhetett egy szerencsés nyertes – akkor viszont „csak” 1 millió 300 ezer lejnek.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy felvegye a nyereményt.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27444
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.
A szerzőnek teljes mértékben igaza van: Bukarest abszolút nem Budapest! De teljesen más okok miatt, mint amiket felsorol.