A fotó forrása Mihail Genoiu craiovai polgármester Facebook-oldala
Római vakáció
papmeli
2018. július 20. péntek, 19:53
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.

Craiovára látogatott pénteken Róma polgármestere, Virginia Raggi, ahol az olasz főváros migránsok és romániai romák által lakott telepeinek a felszámolásához kért segítséget.

Mihail Genoiu, Craiova elöljárója Facebook-oldalán adta a világ tudtára a nagy hírt. Azt írta, hogy az olasz küldöttség együttműködésre lépne az olténiai várossal és közösen pályáznának európai uniós forrásokra a római cigánytelepek felszámolása érdekében.

Virginia Raggi római polgármester így számolt be a tárgyalásokról:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27460
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.
A szerzőnek teljes mértékben igaza van: Bukarest abszolút nem Budapest! De teljesen más okok miatt, mint amiket felsorol.