#svédrezist
gycsaba
2018. július 19. csütörtök, 16:33
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.

Jót szórakozhattak az országos közútkezelő társaság (CNAIR) alkalmazottai kedden a nagylaki határátkelőnél, amikor egy útadó-matricát vásárló sofőr bediktálta gépkocsija forgalmi rendszámát.

A Svédországban beíratott Audi MUIEPSD-feliratú rendszámtáblákkal rendelkezett – ezt a hét karakteres betűsort senkinek nem kell megmagyarázni az országban.

A járműről készült fotók egyébként már vírusként terjednek a Facebookon. Az autó tulajdonosa egy Constanța-i férfi, aki évek óta Svédországban él, és állítólag külön fizetett a személyre szabott rendszámtábláért, amikor úgy döntött, hazajön tiltakozni az igazságügyi törvények módosítása ellen.

A román rendőrség egyébként nem tudja megakadályozni a külföldön kibocsátott, obszcén üzenetű rendszámtáblák használatát az ország területén.

A visszavonást azonban kérvényezhetik az illetékes svéd hatóságoknál, amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a felirat sérti a közrendet – mondta Dorin Goilean, az Arad megyei forgalmi rendőrség parancsnoka.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27438
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.