#svédrezist
gycsaba
2018. július 19. csütörtök, 16:33
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.

Jót szórakozhattak az országos közútkezelő társaság (CNAIR) alkalmazottai kedden a nagylaki határátkelőnél, amikor egy útadó-matricát vásárló sofőr bediktálta gépkocsija forgalmi rendszámát.

A Svédországban beíratott Audi MUIEPSD-feliratú rendszámtáblákkal rendelkezett – ezt a hét karakteres betűsort senkinek nem kell megmagyarázni az országban.

A járműről készült fotók egyébként már vírusként terjednek a Facebookon. Az autó tulajdonosa egy Constanța-i férfi, aki évek óta Svédországban él, és állítólag külön fizetett a személyre szabott rendszámtábláért, amikor úgy döntött, hazajön tiltakozni az igazságügyi törvények módosítása ellen.

A román rendőrség egyébként nem tudja megakadályozni a külföldön kibocsátott, obszcén üzenetű rendszámtáblák használatát az ország területén.

A visszavonást azonban kérvényezhetik az illetékes svéd hatóságoknál, amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a felirat sérti a közrendet – mondta Dorin Goilean, az Arad megyei forgalmi rendőrség parancsnoka.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27438
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.
Református szórványmagyarok, szász evangélikusok, bukovinai lengyel és székely katolikusok nyomában jártunk, megnéztük a román ortodoxok egykori kulturális fellegvárait is.
A szerzőnek teljes mértékben igaza van: Bukarest abszolút nem Budapest! De teljesen más okok miatt, mint amiket felsorol.