#svédrezist
gycsaba
2018. július 19. csütörtök, 16:33
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.

Jót szórakozhattak az országos közútkezelő társaság (CNAIR) alkalmazottai kedden a nagylaki határátkelőnél, amikor egy útadó-matricát vásárló sofőr bediktálta gépkocsija forgalmi rendszámát.

A Svédországban beíratott Audi MUIEPSD-feliratú rendszámtáblákkal rendelkezett – ezt a hét karakteres betűsort senkinek nem kell megmagyarázni az országban.

A járműről készült fotók egyébként már vírusként terjednek a Facebookon. Az autó tulajdonosa egy Constanța-i férfi, aki évek óta Svédországban él, és állítólag külön fizetett a személyre szabott rendszámtábláért, amikor úgy döntött, hazajön tiltakozni az igazságügyi törvények módosítása ellen.

A román rendőrség egyébként nem tudja megakadályozni a külföldön kibocsátott, obszcén üzenetű rendszámtáblák használatát az ország területén.

A visszavonást azonban kérvényezhetik az illetékes svéd hatóságoknál, amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a felirat sérti a közrendet – mondta Dorin Goilean, az Arad megyei forgalmi rendőrség parancsnoka.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27438
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?