Illusztráció
emberrablás
Timi
2018. július 17. kedd, 17:29
A nagykövetségek és egy válságstáb is a férfi kimenekítésén dolgozik, de nemzetközi segítségre is számítanak.

Nemzetközi segítséget kér Románia a Líbiában elrabolt román mérnök kiszabadítására – közölte a külügyminisztérium, mely kedden tárgyalt Líbia romániai nagykövetségének képviselőivel Bukarestben.

Időközben a pár nappal ezelőtt alakult válságstáb is folytatja munkáját, és keresi a lehetséges megoldásokat az elrabolt román állampolgár megmentésére. A két ország nagykövetei kapcsolatban állnak egymással, de folyamatos az egyeztetés a mérnök családja és a cég között, mely a férfit foglalkoztatta.

A külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy 2015 óta a legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára, ennek megfelelően a térség azonnali elhagyására szólították fel az ott tartózkodó román állampolgárokat.

A válsághelyzetet egyébként Románia líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tuniszba helyeztek át.

A román mérnököt három líbiai társával együtt szombaton rabolta el egy fegyveres banda a murzuki kőolajmező környékéről. Egy neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg. A négy személy közül kettőt szabadon engedtek, de a román férfit még fogságban tartják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27408
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.