Illusztráció
emberrablás
Timi
2018. július 17. kedd, 17:29
A nagykövetségek és egy válságstáb is a férfi kimenekítésén dolgozik, de nemzetközi segítségre is számítanak.

Nemzetközi segítséget kér Románia a Líbiában elrabolt román mérnök kiszabadítására – közölte a külügyminisztérium, mely kedden tárgyalt Líbia romániai nagykövetségének képviselőivel Bukarestben.

Időközben a pár nappal ezelőtt alakult válságstáb is folytatja munkáját, és keresi a lehetséges megoldásokat az elrabolt román állampolgár megmentésére. A két ország nagykövetei kapcsolatban állnak egymással, de folyamatos az egyeztetés a mérnök családja és a cég között, mely a férfit foglalkoztatta.

A külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy 2015 óta a legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára, ennek megfelelően a térség azonnali elhagyására szólították fel az ott tartózkodó román állampolgárokat.

A válsághelyzetet egyébként Románia líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tuniszba helyeztek át.

A román mérnököt három líbiai társával együtt szombaton rabolta el egy fegyveres banda a murzuki kőolajmező környékéről. Egy neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg. A négy személy közül kettőt szabadon engedtek, de a román férfit még fogságban tartják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27408
Eddig semmit nem sikerült megvalósítani a célkitűzésekből, figyelmeztet az európai zsűri.
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?