A Wesselényi utca látványterve
Fékező hatás
Timi
2018. július 17. kedd, 21:38
Újabb négy óvári utcát kapnak vissza a gyalogosok és a turisták. Nem kímélik a gépkocsivezetőket.

Négy belvárosi utcából is száműznék – részben vagy teljes egészében – a gépjárműforgalmat Kolozsváron: a Wesselényi (Regele Ferdinand), a Szappanyos (Tipografiei), a Bocskai (Sextil Pușcariu) és a Kornis (Emile Zola) utcák látványterveit kedden tette közzé az önkormányzat, és máris megtartották az első közvitát a felújításról.

A látványtervekből és a közvitán elhangzottakból is egyértelművé vált, a munkálatok révén gyökeresen megváltozna a belváros hangulata, és ennek nemcsak a turisták, hanem a gyalogosok és kerékpárral közlekedők is örülhetnek. Lezárják ugyanis az autós forgalom elől a Wesselényi utat, mely a vasútállomás felőli Nagy/Horea út és a Főtér közötti összeköttetést biztosítja – a tervek szerint kizárólag a buszok hajthatnak majd be. Ugyanakkor megszüntetik a parkolási lehetőséget a felsorolt utcák mindegyikében, kicserélik a járólapokat, gazdaságos LED-lámpákra cserélik a jelenlegi közvilágítást. Új bicikliúttal kapcsolnák össze a vasútállomást és a Főteret, elrejtenék a csatornafedeleket, és a műemléképületeket csúfító kábelrengeteget, valamint a reklámfelületeket is átstrukturálnák.

Így fog kinézni a tervek szerint a Bocskai utca

A Central áruház előtti teret szintén újragondolják: fákkal ellensúlyozzák majd a betonszürkeséget. Itt jelenleg 4186 négyzetméter az aktív forgalmi sáv, ezt mintegy 3000 négyzetméterre redukálják.

A Kornis utcában teljesen megszüntetnék a parkolókat, így az önkormányzat szerint az itt megforduló autók száma is csökkenne, hiszen a mostani forgalom nagy részét a parkolót kereső gépjárművek teszik ki. A Bocskai utcára pedig csak az áruszállítókat engednék be.

A Szappanyos/Nyomda utcában úgynevezett megosztott teret (share space) hoznak létre. Ez a kifejezés a nyugati nagyvárosokban azt jelenti, hogy a forgalmi sávot egyszerre használhatják a gyalogosok, a bringások és a gépjárművezetők, de a megengedett sebesség olyan alacsony, hogy csak annak éri meg behajtani, aki nem siet. 

A parkolók kérdése mindig neuralgikus pont Kolozsváron, természetesen ez a közvitán is szóba került. A felszólalók szerint az önkormányzat nem szüntethet meg úgy parkolókat a belvárosban, hogy semmilyen más alternatívát nem biztosít a sofőrök számára. Dan Tarcea alpolgármester válaszában kifejtette: a parkolók plusz forgalmat eredményeznek. Az önkormányzat eltökélt szándéka csökkenteni a belvárosi autók számát a nem motorizált közlekedés javára, mivel  – az elöljáró véleménye szerint – túl nagy jelentőséget tulajdonítunk egy olyan közlekedési módnak, mely elavulttá válik. Amúgy is ideje leszoknunk arról, hogy háztól házig kocsikázzunk. 

A tervek szerint az önkormányzat év végéig kiírja a pályázatot a kivitelezésre, jövő nyáron pedig megkezdődhet a nagyszabású munka.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27411
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.
Amikor a románok is kiakadnak a saját túlhabzó nacionál-hisztériájuk kapcsán. Persze, anélkül, hogy elismernék: Erdélyt valóban elcsatolták.
Tudta, hogy Hobo ma is középiskolai történelemtanár lenne, ha nem alapít hobbizenekart? És hogy Deák Bill Gyulát zenésztársai csak Dukátnak becézték, pusztán anyagi okok miatt? A 73 éves Kossuth-díjas művész életpályájáról vallott.
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.