Foci-vb, utolsó előtti nap: belga bronz, angol bánat

Két kontragóllal született meg Belgium első világbajnoki érme.
Hirdetés

A meccs különlegessége: ez volt az első bronzmeccs a világbajnokságok történelmében, amelyet két olyan csapat vívott, amelyek előtte a csoportkörben is találkoztak.

Akkor is, most is a belgák győztek, bár június 28-án igazából egyik fél sem feltétlenül győzelemre játszott.

A meccs rekordere: Thomas Meunier. A jobb oldalt végigfutkározó szárnyvédő a tizedik belga játékos, aki gólt szerzett ezen a vb-n. Utoljára a 2006-os vilgábajnok olasz válogatottnak volt tíz különböző gólszerzője egy tornán.

A meccs mentése: Tony Alderwireld. A remekül védő Courtois eszén csak Eric Dier tudott túljárni a második félidőben egy laza pörgetéssel, de a gólvonalra becsúszó védő megmentette a belgákat az egyenlítéstől.

A vb folytatódó sorozata: Angliának a hazai pályán megnyert 1966-os tornát leszámítva továbbra sincs érme. Meccset is akkor tudtak utoljára hátrányból fordítva nyerni.

BELGIUM–ANGLIA 2-0
Belgium: Courtois – Alderwireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Tielemans (Dembéle, 78.), Witsel, Chadli (Vermaelen, 39.) – De Bruyne, E. Hazard – Lukaku (Mertens, 60.)
Anglia: Pickford – Jones, Stones, Maguire – Trippier, Loftus-Cheek (Alli, 84.), Dier, Delph, Rose (Lingard, 46.) – Kane, Sterling (Rashford, 46.).
Gólszerző: Meunier (4.), E. Hazard (82.)
 
A góllövő-lista élmezőnye:
6 gólos: Harry Kane (angol)
4 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál), Romelu Lukaku (belga), Gyenisz Cserisev (orosz)
3 gólos: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann (franciák), Diego Costa (spanyol), Artyom Dzjuba (orosz), Edison Cavani (uruguay-i), Yerry Mina (kolumbiai), Eden Hazard (belga)
 

Hirdetés