szabot
2018. július 13. péntek, 19:38
Jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment – mindenkit ott képeznek, ahol hátrányban érzi magát.

Komplex felzárkóztatási programot indít a Babeș–Bolyai Tudományegyetem az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok számára – közölte ma az egyetem. A StudHub BBTE célja az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. 

 
Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lemorzsólódását, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.
 
Minden résztvevőt egy tutor (a projektben résztvevő tanár) kísér az első év folyamán. Ezenkívül olyan műhelyeken vehetnek részt, amelyek a sikerhez szükséges készségeket és képességeket (soft skilleket) fejlesztik: jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment. A diákok karriertanácsadásra is jelentkezhetnek, és elsajátíthatják a hatékony önmotivációs stratégiák és stresszkezelés alapjait is.
 
Minden résztvevő használhatja az egyetem Tanulási Központjának felszerelését: számítógépek, laptopok, internet, egyéni és csoportos tanulásra alkalmas közösségi terek, valamint részt vehet az itt megszervezett filmklubokon, társasjáték-esteken, kirándulásokon.
 
A Tanulási Központba már a jelenleg zajló felvételi során lehet jelentkezni, valamint a 2018/2019-es tanév kezdetén a program Facebook-oldalán. A programot a Világbank támogatja.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27374
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?