szabot
2018. július 13. péntek, 19:38
Jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment – mindenkit ott képeznek, ahol hátrányban érzi magát.

Komplex felzárkóztatási programot indít a Babeș–Bolyai Tudományegyetem az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok számára – közölte ma az egyetem. A StudHub BBTE célja az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. 

 
Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lemorzsólódását, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.
 
Minden résztvevőt egy tutor (a projektben résztvevő tanár) kísér az első év folyamán. Ezenkívül olyan műhelyeken vehetnek részt, amelyek a sikerhez szükséges készségeket és képességeket (soft skilleket) fejlesztik: jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment. A diákok karriertanácsadásra is jelentkezhetnek, és elsajátíthatják a hatékony önmotivációs stratégiák és stresszkezelés alapjait is.
 
Minden résztvevő használhatja az egyetem Tanulási Központjának felszerelését: számítógépek, laptopok, internet, egyéni és csoportos tanulásra alkalmas közösségi terek, valamint részt vehet az itt megszervezett filmklubokon, társasjáték-esteken, kirándulásokon.
 
A Tanulási Központba már a jelenleg zajló felvételi során lehet jelentkezni, valamint a 2018/2019-es tanév kezdetén a program Facebook-oldalán. A programot a Világbank támogatja.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27374
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
Iordache beintett a teljes ellenzéknek és az Európai Uniónak. Aztán letagadta a fakjúzást.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.