Tudorel Toader az igazságügyi minisztérium felvételén
A fagyi visszanyal
szabot
2018. július 13. péntek, 15:31
Hivatali visszaélés miatt jelentették fel a börtönőrök Tudorel Toadert.
Nem először megy neki a börtönőrök szakszervezete Tudorel Toader igazságügyi miniszternek, elég csak visszapörgetni a szakszervezet Facebook-oldalát vagy honlapját, hogy kiderüljön, még hűvös hivatali viszonynak sem nevezhető a kapcsolatuk. 
 
Ennek a kapcsolatnak az egyik neuralgikus pontja az egyébként is létszámhiánnyal küzdő börtönőrök túlóráinak ki nem fizetése (de a szakszervezet rendszeresen ironikus közleményekben teszi helyre az igazságügyi minisztert, amikor az figyelembe sem veszi a fogvatartás reális körülményeit, számait, téves adatokkal hozakodik elő, vagy egyértelműen káros amnesztiát hirdet meg mindenféle előtanulmány nélkül).
 
A börtönőrök szakszervezete (FSANP) kedden feljelentette Tudorel Toadert hivatali visszaélés és a szakszervezeti képviselethez való jog korlátozása miatt (amíg még ez büntethető, jegyzi meg a szakszervezet), ma pedig közölte, hogy el is indult az eljárás egyelőre in rem, azaz a gyanúsított megnevezése nélkül. Az eljárás egyelőre a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálja.
 
„A Tudorel Toader nevére kiállított dosszié már a legfőbb ügyészségen van, in rem eljárás indult az ügyben. A hét folyamán kihallgatták a sértett fél, a FSANP képviselőit, Tudorel Toadert a következő időszakban hallgatják ki a hivatali visszaélés és a szakszervezeti képviselethez való jog korlátozása miatt” – írja a közlemény.
 
A szakszervezet korábban tiltakozásokkal vívta ki, hogy törvény szülessen a börtönőrök és a rendőrök túlóráinak kifizetéséről, magát a kifizetést viszont a miniszter kellett volna elrendelje. Az áprilisi túlórákat legkésőbb júliusban kellett volna kifizetnie a minisztériumnak, de ez nem történt meg a szakszervezet szerint a miniszter visszaélése miatt.
 
A kormány még lóg a börtönőröknek a 2016-2018 közötti, több mint egymillió órányi túlóra kifizetésével, ez mintegy 10,5 millió euró. A FSANP ugyanakkor bejelentette, hogy támogatja a pártfogó felügyeleti tanácsadók által kirobbantott tiltakozásokat is, ugyanis a minisztériumnak nincs „konkrét és felvállalt megoldása” a személyzethiány, a rossz munkakörülmények és a bérezési diszkrimináció javítására.
 
A FSANP május 31-én azért is feljelentette Tudorel Toadert, amiért nem engedte meg a szakszervezeti képviselőknek, hogy részt vegyenek a vele folytatott tárgyalásokon. 
 
Az pedig épp a Tudorel Toader vezette igazságügyi minisztérium javaslatára került be az büntető törvénykönyvbe (amely majd csak az alkotmánybíróság szeptemberi vizsgálata után léphet érvénybe), hogy ne minősüljön hivatali visszaélésnek, ha valaki a cselekményt nem saját anyagi hasznára követte el.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27368
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?