Ügyészi diagnózis
Szerző: Gyergyai Csaba
2018. július 13. péntek, 19:09
Kilencven vádlott áll bíróság elé az illegális egészségügyi költségtérítések miatt.

Legalább 4,5 millió euróval rövidítették meg a Bukaresti Egészségbiztosítási Pénztár (CASMB) kasszáját az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) pénteki közleménye szerint. Az ügyben érintettek bűnszövetkezetként működtek, ami súlyosbító tényezőnek számít.

A bűncselekmény-sorozat 2014 augusztusa és 2017 augusztusa között történt, a vádirat szerint fiktív páciensek otthoni betegellátásával járó költségeket fizettek ki a fővárosi egészségbiztosítási pénztár kasszájából hamisított beteglapok alapján.

Az ügyben az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) több vezető beosztású hivatalnoka is érintett, élen az intézmény tavaly menesztett vezetőjével, Mihai Burceával, akit a DNA bűnszervezet létrehozásával, hivatali visszaéléssel és befolyással üzérkedéssel vádol.

A DNA vádat emelt a két pénztár több alkalmazottja ellen is, akik az ügyészek szerint folytatólagosan vállaltak csalásban való bűnrészességet, bűnszervezetben vettek részt, adatokat hamisítottak meg és nem nyilvános adatokat szolgáltattak ki illetéktelen személyeknek.

A törvénytelenségbe orvosi ellátást nyújtó cégek képviselőit is bevonták, így a 90 vádlott közül 31 jogi személy, azaz cég.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27373
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.