Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. július 12. csütörtök, 00:17
Anglia belealudt a vezetésbe, a horvátok harmadik hosszabbításos meccsüket is túlélték.

A meccs fatális hibája: az eredmény befagyasztása. Anglia a gyorsan megszerzett vezetés után fokozatosan átengedte a kezdeményezést a horvátoknak, és amikor az ellenfél – kicsit a semmiből – kiegyenlített, már képtelen volt újra felpörögni. A kaput találó lövésekben 7-1-re nyertek a horvátok.

A meccs Beckhamje és Thuramja egyszemélyben: Kieran Trippier. A horvátok vb-elődöntőben eddig csak az ellenfelek jobbhátvédjeitől kaptak gólt, 1998-ban Liliam Thuram foszlatta szét döntős álmaikat, most Trippier idézte meg egy pazarul betekert szabadrúgással Beckham szellemét. A gólszerző tragédiája, hogy a hosszabbításban akkor sérült meg, amikor csapatának már nem maradt cseréje, így Anglia tíz emberrel próbált visszajönni a meccsbe, sikertelenül.

 

 

A meccs keleti harcművésze: Ivan Perisic. A horvát balszélső lőtt a legtöbbet kapura a meccsen (7), de sokáig nagyon pontatlanul. Aztán bekaratézta az egyenljtő gólt, lőtt egy kapufát, a hosszabbjtásban pedig adott egy nem feltétlenül tudatos, de döntőt érő gólpasszt Mandzukicnak. MVP.

A meccs Dugovics Titusza: Sime Vrsaljko. Az oroszok ellen megsérült jobbhátvéd játéka az utolsó percig kérdéses volt, klubja, az Atlético madri külön kérte a horvát szakvezetést, hogy ne lépjen pályára. Ehhez képest végigrobotolta a több mint 120 percet, az ő beadásából egyenlített Perisic, a hosszabbításban pedig a gólvonalon mentette Stones fejesét.

A vb kisországa: Horvátország. Négymilliós államok válogatottjai nem sűrűn jutnak vb-döntőbe, ennél kevesebb lakosú országként ez csak Uruguaynak sikerült 1930-ban és 1950-ben. A horvátok számára jó előjel lehet, hogy mindkét esetben meg is nyerte a Rimet-kupát.

HORVÁTORSZÁG–ANGLIA 2-1 hosszabbítás után
Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric, 95.) – Brozovic – Rebic (Kramaric, 101.), Modric (Badelj, 118.), Rakitic, Perisic – Mandzukic (Corluka, 115.).
Anglia: Pickford – Walker (Vardy, 112,), Stones, Maguire – Trippier, Lingard, Henderson (Dier, 97.), Alli, Young (Rose, 91.) – Kane, Sterling (Rashford, 74.).
Gólszerzők: Perisic (68.), Mandzukic (109.) illetve Trippier (5.)
A góllövő-lista élmezőnye:
6 gólos: Harry Kane (angol)
4 gólos: Cristiano Ronaldo (portugál), Romelu Lukaku (belga), Gyenisz Cserisev (orosz)
3 gólos: Kylian Mbappé, Antoine Griezmann (franciák), Diego Costa (spanyol), Artyom Dzjuba (orosz), Edison Cavani (uruguay-i), Yerry Mina (kolumbiai)

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27339
Nem mindenki örült a szokatlan simogatásnak.
Van, aki úgy gondolja, hogy a farok csóválja a román kutyát. Vagyis a lefgontosabb a Moldovai Köztársasággal való egyesülés, az autópályák, kórházak, iskolák várhatnak.
Persze, szó van az interjúban föderalizációról, egyesülésről, nackóróllerről, lopkovics politikai elitről, jövőtlenségről, amiről csak Románia kapcsán beszélni lehet.
A Flightradar24 repülőgép-figyelő alkalmazás rögzítette, amint egy gép körbesatírozta az eget Kolozsvár környékén.
Mi ott voltunk, hogy Önnek ne kelljen: gyakorlatilag nulla érdeklődés mellett a 4S Street és a No Sugar nyerte idén a Legszebb Erdélyi Magyar Dal két kategóriájának díját.
Itt az újabb kolozsvári megaberuházás. Önök kérték!
Centenáriumi reklámkiállítás keretében süllyedhet alá a (nem csak) kolozsvári közönség a százéves múlt időnként hátborzongató termékkínálatába. A magyar termékek persze kisebbségben vannak.
Nem baj, ha össze-vissza beszélünk. Nem baj, ha keverjük a szezont a fazonnal. Fő, hogy rúgjunk egyet a magyarokon. Kábé így lehet röviden jellemezni a patrióta román sajtót.
Hallottak önök Victor Negrescuról? Nem? Sebaj. Sőt, mindegy. Valami ex-miniszter. Még rendes tárcája se volt.
Dehogyis! Arról van szó, hogy a Szabók bástyája előtt álló szobor restaurálását végző vistai kőfaragó cégnek történetesen ez a neve. De azért az összhatás kellőképpen vicces.
Ha már Bukarestben járt, a magyar külügyminiszter adott egy villám(ló)interjút. Amivel valószínűleg ismét kiveri a biztosítékot az összes román patriótánál.
Újabb iskolaügy szítja a kedélyeket, ezúttal Nagyváradon.
A magyar–román kapcsolatok elég mélyen szárnyalnak, az őshonos európai kisebbségek helyzetéről szóló Kalmár-jelentés „atyja” mégis derűlátó.
Melyet inkább neveznénk balkáninak. De annak örültünk, hogy a tengeri herkentyűket a Fekete-tengerből, és nem a legközelebbi szupermarketből hozták.