Székely bosszú
gycsaba
2018. július 12. csütörtök, 17:08
Éhségsztrájkba kezdett egy családi ház megmentéséért a székelyudvarhelyi városháza előtt az uh.ro fotóriportere.

Egyed Ufó Zoltán tiltakozásával azt akarja elérni, hogy – mint az uh.ro-n csütörtökön megjelent cikkében írja – a Hargita megyei tanács hagyja abba azt a hónapok óta tartó bosszúhadjáratot, amit Séra Zoltán korondi lakos ellen folytat, közpénzből.

A megyei tanács egy hulladékátrakó és tömörítő telep megépítését tervezte Korondon, épp a Séra Zoltán 18 éve épült családi háza mellett. Séra azonban a környékbeli lakosokkal együtt – nem örülvén annak, hogy Udvarhelyszék összes hulladékát a házuk mellé hordanák –

pert indítottak a megyei tanács ellen, ezt alapfokon meg is nyerték, és leállíttatták a munkálatokat.

Válaszlépésként perek sokaságát akasztotta Séra nyakába a megyei tanács, és törvénytelenségre hivatkozva – egy közjegyzői aláírás hiánya miatt – kérte a korondi lakos házára 18 évvel ezelőtt kiállított építési engedély visszavonását és a családi ház lebontását.

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy a marosvásárhelyi bíróság a múlt héten úgy döntött, hogy

a Hargita megyei tanács kérésére visszavonja Séra házának építési engedélyét.

Így folytatódhat egy másik per, amiben a megyei tanács a korondi lakos házának a lebontását kéri.

Írásában Egyed Ufó Zoltán leszögezi: tiltakozó akciójával azt próbálja nyomatékosítani, nem ért egyet azzal, hogy közpénzből zaklassanak valakit, aki próbálja megvédeni családja egészségét és nyugalmát. Nem tartja korrektnek, hogy „Séra saját pénzéből próbálja megvédeni magát, míg Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök közpénzből áll bosszút rajta”.

„Kérem, sőt követelem: szálljanak le Séráról! Hagyják élni ezt az embert, akit már így is az idegbaj határára kergettek”

- írja az udvarhelyi fotóriporter.

Egyed Ufó Zoltán mindaddig folytatni akarja a csütörtökön elkezdett éhségsztrájkot, míg meg bizonyosodik róla, hogy a leállítják a Séra háza elleni pereket. Ha egy hónapon belül nem történik semmi az ügyben, az udvarhelyi fotós azt ígéri, még keményebb kampányba kezd.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27352
Egy 39 éves vadászt támadott meg egy nagyvad a Fekete-domb térségében, ahol legendásan sok a medve.
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Hogy maguk közül válasszanak képviselőket, ne a budapesti pártlistákra szavazzanak.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.