Végük lesz
Jean St'Ay
2018. július 12. csütörtök, 13:45
Hát persze. Alexandru Cumpănașunak megint elgurult a gyógyszere.

Ő Alexandru Cumpănașu. Ő a Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (Coaliția Națională Pentru Modernizarea României, CNMR) elnöke. Ő román ultranacionalista. Ő egységes és oszthatatlan. Neki kevés gondolata van, de azokhoz csökönyösen ragaszkodik. Ezért nem szoktunk túl gyakran foglalkozni vele. Csak amikor nagyot robban az elméje.

Például most. Pár napja közölte a világgal Facebook-oldalán, hogy elege van abból, hogy a magyarok az urak Romániában. Pontosabban az RMDSZ. Mert hát világos: Klaus Iohannis államelnököt a felfüggesztést illető szavazataikkal tartják sakkban, a kormánytöbbséget meg a különböző törvényekre leadható szavazataikkal. Tiszta sor, nem?

Na de ez semmi! Cumpănașu úr szerint Romániát keresztül-kasul beszövi a magyar kémhálózat. Igen, igen, a magyarországi magyar. Persze, romániai magyarokat is használnak (RMDSZ, EMNP, MPP), de a lényeg a láthatatlan kémhálózat. Mindenütt ott vannak. Na de majd ő jól leleplezi őket. Bármi áron. És kész.

Hogy a nagy leleplezés után mi lesz, arra nem tért ki a derék hazafi.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27348
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
A középkori várfal fontos részletére bukkanhattak Kolozsvár belvárosában egy szállodaépítés során. Csakhogy a befektető senkit nem enged a közelébe.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.