Felnőtteket tanítanak bringázni Kolozsváron

Van, aki elfelejtette, hogyan tekert gyerekként, vagy soha nem is bátorították, hogy kerékpárra pattanjon.
Hirdetés

Felnőtteket tanítanak kerékpározni a Ride2Work kolozsvári önkéntesei július 26-án, csütörtök délután 18 órától a Györgyfalvi Sportparkban.

A csoport a téli időszakot leszámítva különböző akciókkal bátorítja a kolozsváriakat, hogy kerékpárral menjenek munkába. Népszerű reggeliztető akcióin többszáz bringás áll meg pár percre, idén elkezdtek laza bringás kirándulásokat is szervezni, most pedig tágítani szeretnék azok körét, akik a városban rendszeresen bringáznak. Mégpedig azokkal, akiknek lenne kedvük biciklizni, de eddig nem merték kipróbálni.

A jelentkezőkkel személyesen foglalkozik egy-egy önkéntes, megtanítják őket egyensúlyt tartani, pedálozni, kanyarodni a sportpark bringapályáján. Teljesen ingyen, a kolozsvári közbringa-szolgáltatás, a ClujBike kerékpárjaival. A részvételhez előzetesen regisztrálni kell itt, az űrlapon nevet, emailcímet, telefonszámot és életkort kérnek. Elsősorban felnőtteket és kamaszokat várnak, 14 év alatti gyerekek szülő/felnőtt kíséretében csatlakozhatnak.

Semmilyen speciális felszerelés nem szükséges, és ajánlott kényelmes ruhában megjelenni, írják a szervezők. A tanulás és pedálozás fáradalmait pedig függőágyakban lehet a helyszínen kiheverni. 

Hirdetés