Magasra csapott a vájb, elégedetten vontak mérleget a szervezők

Ötven koncert, nyolcvan KOLI-s előadás, 33 ezer résztvevő – ezek az idei VIBE fesztivál sarokszámai.
Hirdetés

Alig némult el hétfő délelőtt az utolsó hangfal, a szervezők máris megvonták az idei VIBE Fesztivál   mérlegét. Az eső ellenére rekorddal zárult a második kiadás, melyen a hétfői összesítés alapján 33870-en vettek részt. Ez naponta mintegy kétezerrel több résztvevőt jelent a tavalyhoz képest.

Az ötven koncert és nyolcvan előadás, panelbeszélgetés mindegyike népszerű volt, ez alapján a szervezők úgy gondolják: a VIBE jó úton halad afelé, hogy az erdélyi magyar fiatalok legfontosabb találkozóhelyévé váljon.

Az újragondolt bejárati övezettel, a fesztiválbútorzattal, a zenei kínálattal is szintet lépett tavalyhoz képest a rendezvény, ugyanakkor a szervezők szerint sokat tett hozzá az idei fesztiválhoz, hogy vendéglátó egységeket és két új helyszínt is sikerült integrálni a programba és a helyszínbe.

Hirdetés

A kaput péntek este lépték át a legtöbben, ekkor az időjárás is kedvezőbb volt a többi naphoz képest, de a Wellhello, az angliai Dub Pistols Sound System, az angliai Dub Pistols Sound System és többi fellépő is nagyobb tömeget vonzott.

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség, illetve az Országos Magyar Diákszövetség által szervezett VIBE Koli négy helyszínén neves előadók, kutatók, közéleti személyiségek és művészek fordultak meg, a közönség kedvenc előadásai közt volt többek között a szombat esti slam poetry, a fiatal vállalkozókról vagy akár a nők érvényesüléséről szóló is – derül ki a szervezők közleményéből.

Hirdetés