Medvebűnözés
béel
2018. július 4. szerda, 07:36
Az Alföldre is lemerészkednek a nagyvadak.

Már nem a Székelyföld privilégiuma a lakott területek közelében szabadon csatangoló medve: az alföldi vidékeken is megjelent a nagyvad.

Hétfőn este Arad megyében, a Maros-ártér Tájvédelmi Körzet területén az Arad és Pécska között közlekedő vonatból vett észre egy pécskai férfi egy, a vágányok közelében bóklászó medvét. Az utas le is filmezte az állatot, amely igencsak jó formában van, hiszen versenyt nyargalt a szerelvénnyel.

A medve később Németpereg térségében szépen átsétált Magyarországra. A hatóságok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy befogják az emberekre is potenciális veszélyt jelentő állatot, de nem találták meg.

Az Aradihírek.ro emlékeztet: sajtóhírek szerint az elmúlt napokban a közvetlen a magyar határ mellett fekvő Kispereg és Tornya környékén is láttak felbukkanni egy-egy (vagy ugyanazt a) medvét.

A magyarországi média beszámolt arról, hogy miután Csongrád megyében befogtak egy – feltehetően a Felvidékről átkóborolt – medvét, és visszavitték a szlovák határ közelébe, a Dél-Alföldön ismét felbukkant egy példány, ezúttal Makó és a magyar–szerb határ környékén. Nem elképzelhetetlen, hogy ez az állat tévedt át a Arad megye nyugati, dél-nyugati részére is.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27224
A románok az Egyesülés Centenáriumában egymásnak esnek egy értelmetlen csatában, amelynek semmi értelme, mert csak vesztesei vannak.
A báthorysokra is kiterjesztenék a pár hete indult kísérleti projektet.
A politikai talpnyalók sajnos nem jobbak, ha történetesen erdélyiek. Sabin Gherman írása.
Bukarest szerint megvannak az újabb székely terroristák: az udvarhelyi művészetis diákok.
És került Erdély elkerülhetetlenül Romániához. Centenáriumi minisorozat az impériumváltásról.
Tíz év sztrádaépítéseit vizsgálta régiókra lebontva az EU statisztikai hivatala. Elképesztő, de Románia is szerepel a toplistán.
Újabb vádemelések történtek az utóbbi idők legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában.
Az Orbán-ellenes eurohadjárat után úgy tűnik, Európában ma csak az demokrata, aki liberális. Traian Ungureanu írása.
Megtalálták a kiskaput, hogyan húzzák le előfizetőiket a külföldi telefonhasználatért. A hatóságok vizsgálódnak az ügyben.
Dăncilă szerint a népszavazás nem a szexuális kisebbségek ellen irányul.
Valóban, miért is kellene Erdélynek eltűrnie a bukaresti központ zsarnokságát? Sabin Gherman írása.
Háromezer pedagógus írta alá a miniszternek küldött tiltakozó petíciót.
Politikai Főnix-madarakként térnének vissza az élvonalba.
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.