Medvebűnözés
béel
2018. július 4. szerda, 07:36
Az Alföldre is lemerészkednek a nagyvadak.

Már nem a Székelyföld privilégiuma a lakott területek közelében szabadon csatangoló medve: az alföldi vidékeken is megjelent a nagyvad.

Hétfőn este Arad megyében, a Maros-ártér Tájvédelmi Körzet területén az Arad és Pécska között közlekedő vonatból vett észre egy pécskai férfi egy, a vágányok közelében bóklászó medvét. Az utas le is filmezte az állatot, amely igencsak jó formában van, hiszen versenyt nyargalt a szerelvénnyel.

A medve később Németpereg térségében szépen átsétált Magyarországra. A hatóságok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy befogják az emberekre is potenciális veszélyt jelentő állatot, de nem találták meg.

Az Aradihírek.ro emlékeztet: sajtóhírek szerint az elmúlt napokban a közvetlen a magyar határ mellett fekvő Kispereg és Tornya környékén is láttak felbukkanni egy-egy (vagy ugyanazt a) medvét.

A magyarországi média beszámolt arról, hogy miután Csongrád megyében befogtak egy – feltehetően a Felvidékről átkóborolt – medvét, és visszavitték a szlovák határ közelébe, a Dél-Alföldön ismét felbukkant egy példány, ezúttal Makó és a magyar–szerb határ környékén. Nem elképzelhetetlen, hogy ez az állat tévedt át a Arad megye nyugati, dél-nyugati részére is.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27224
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.
Eltekintve azoktól a kompromisszumoktól, amelyek (talán) elkerülhetetlenek abban a balkáni közegben, melyben tevékenykednie kellett, Kövesi a rendelkezésére álló eszközökkel ért el eredményeket.