Idén is ezrek hangolódtak rá a Jazz in the Park koncertjeire

A kolozsvári fesztiválon kilenc napig esett, de a szervezők még így is elégedettek a számokkal. Azt ígérik, a jövő évi rendezvény lesz a legjobb.
Hirdetés

Barátságtalan időjárás ide vagy oda, az évről évre jobb programot kínáló, idén már 11 naposra duzzasztott Jazz in the Park idén is népszerű volt.

A vasárnap éjszaka bezárult rendezvény helyszíneit a fesztiválszervezők szerint legalább 70 ezren keresték fel, s szombaton állítólag látogatottsági rekordot is döntöttek, aznap a Sétatéren körülbelül húszezren voltak.

Bejött a papírforma is: a Nouvelle Vague ingyenes szombati koncertje vonzotta a legtöbb érdeklődőt, a sétatéri nagyszínpad előtt legalább hatezren követték a franciák fellépését Alin Vaida fesztiváligazgató szerint.

A múlt hét elejére időzített, belépős koncertekre négyezren váltottak jegyet. A Jazz in the Park idején amúgy ezúttal is lehetett úgynevezett támogatói karszalagokat vásárolni, ebből össze is gyűlt egy szép kis summa, 13 200 euró, ezt kulturális projektek támogatására fordítanák.

A Jazz in the Park alkalmával 100 előadó lépett fel különböző helyszíneken, szerintünk idén Bill Laurance, a Nik Bartsch Ronin és a fesztivál zárónapján fellépő Forq vitte a pálmát. 

 

 

Hirdetés

Hirdetés