Román europarlamenti képviselő: az orosz foci-vb miatt úszik Románia!

Nem vicc. A szociáldemokrata Ioan Mircea Pascu a Nagy Tesót vádolja a hazai özönvíz kapcsán. És a Román Nemzeti Űrhajós helyesel neki.
Hirdetés

Ő Ioan Mircea Pascu. Ő a Román Szociáldemokrata Párt tagja. És európai parlamenti képviselő. És az európai parlament alelnöke. Szóval, jeles férfiú, elvileg legalábbis.

Nos, a derék Pascu úr a minap valószínűleg kivételesen éleslátó állapotba került. Arról értekezett ugyanis Facebook-oldalán, burkoltan és diplomatikusan, persze, a ruszkik jó időt csináltak a foci-vébére. Ennek issza a levét nagyon konkrétan Románia. Idézünk:

„Felfigyelt valaki arra, hogy két hete, amióta elkezdődött a világbajnokság, Oroszország európai részének minden stadionja fölött ragyog a nap, míg a környéken, vagyis nálunk, a bolgároknál és a görögöknél csak eső és vihar van?

Két hét telt el – és további kettő fog eltelni a vébé végéig – és Oroszország fölött folyamatosan magas a légköri nyomás, körülötte pedig alacsony… Meg vagyok győződve, hogy csak a globális felmelegedés lehet a jelenség oka. (kacsintós szmájli)”

És ahogy már az lenni szokott, a hülyeségre a legváratlanabb helyekről érkezik a megerősítés. Ezúttal Dumitru Prunariu, A Román Nemzeti Űrhajós, volt moszkvai román nagykövet helyeselt egy nagyot a politikus kollégának – és, a megszólításból ítélve, barátnak. Bekommentelt Pascu mester bejegyzése alá, így:

Hirdetés

„Milyen szépen és ártatlanul gondolkodsz, kedves Puiu! Emlékszem, amikor 1980-ban Moszkvában volt az olimpia, esős idő volt. De fél órával a hivatalos megnyitó előtt az ég hirtelen kiderült a moszkvai stadion fölött, és úgy is maradt, a ceremónia végéig. Ott voltam, az űrutazásra készültünk. Az oroszok akkor eldicsekedtek az esőűző (vagy -hozó) rakétáikkal.”

A történet továbbgondolását Önre bízzuk, kedves Olvasó.

Hirdetés