Vasárnapi cukiság: őzet mentettek a hegyivadászok az árvíz elől Háromszéken

Senkit sem hagynak hátra.
Hirdetés

Meg kell hagyni, a román hadsereg tudja, hogyan kell reklámoznia önmagát: még a székelyföldi árvizeket is kiválóan ki tudja használni arculatépítésre.

A sepsiszentgyörgyi 22. hegyivadász-zászlóalj egységei is terepen vannak, hogy elhárítsák a Kovászna megyei árvizek okozta károkat. A Bélmező és Kökösbácstelek térségében tevékenykedő katonák a védelmi tárca Facebook-oldalán olyan fényképeket tettek közzé, amelyeken az látható, hogy egy ijedt őzet mentenek ki a hullámok közül.

A képekhez a következő kommentárt fűzték: „Senkit sem hagyunk hátra! A hegyivadászok továbbra is segítik a lakosságot Kovászna megyében, de azon lelkeket is, akik nem képesek megvédeni önmagukat.”

Hirdetés

Meg kell adni: ügyes. És megkapó.

24 érintett település, sok kitelepített
A Kovászna megyei katasztrófavédelem mérlege szerint a megyében összesen 24 települést érintettek az árvizek. A legsúlyosabb Bélmezőn és Kököcsbácsteleken volt a helyzet. A megyében 263 személyt és 49 háziállatot kellett kitelepíteni. A Brassó-Bodzaforduló szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, miután Bodola közelében az árvíz elvitte a vasúti hidat. A jó hír az, hogy az áradás mindenütt visszahúzódóban van.

 

Hirdetés